BiH
2

Stipendije Općine Centar dobilo 187 srednjoškolaca i studenata

FENA
Potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije ''Prof. dr. Husein Kulenović'' za školsku 2014/2015. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju, upriličeno je danas u Općini Centar.

Pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je kazala da je na objavljeni javni poziv za stipendiranje pristiglo 306 prijava, od kojih je nakon bodovanja po utvrđenim kriterijima odabrano 187 stipendista.

Među njima su 93 srednjoškolca koji će dobijati mjesečni iznos od 80 KM, te 94 studenta kojima je mjesečna stipendija 120 KM. Stipendija obuhvata period od septembra 2014. do juna 2015. godine.

Uime općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća prisutne je pozdravila Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, koja je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Općina Centar proteklih deset godina kroz stipendije podržava rad najboljih učenika i studenata.

"Ova tradicija će biti nastavljena i narednih godina i nadam se da će dobitnicima stipendija biti poticaj za daljnji rad te malo poboljšati učenički, odnosno studentski budžet", kazala je Beba, saopćila je Služba za informatiku i informisanje Općine Centar Sarajevo.