{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije Katarskog univerziteta za studente iz BiH

S
16.5.2011. u 12:35
0
16
Stipendije Katarskog univerziteta za studente iz BiH
0
Stipendije Katarskog univerziteta za studente iz BiH
Studenti iz BiH koji bi željeli studirati van zemlje, ovom prilikom imaju mogućnost da apliciraju i dobiju stipendiju na Katarskom univerzitetu. Radi se o stipendijama koje ovaj univerzitet svake godine daje za bh. studente.
Katarski univerzitet nudi tri stipendije u akademskoj 2011./2012. godini. Radi se o stipendijama koje pokrivaju sve troškove studija u toj zemlji. U konkursu koji ostaje otvoren do 7. jula stoji da studenti iz BiH mogu aplicirati na sve fakultete, u zavisnosti od njihovog uspjeha u srednjoj školi i kvote fakulteta.

Uslovi koje studenti iz BiH moraju ispunjavati da bi dobili stipendiju su: završena srednja škola (diploma ne starija od dvije godine), te prosjek ne manji od 75 posto za društvene i 70 posto za tehničke nauke. Pored toga, potrebno je priložiti certifikat o poznavanju engleskog jezika (najmanje 450 poena na TOEFL testu ili 5.5 na IELTS testu). Zainteresirani studenti bi prvo trebali elektronski aplicirati na odabrani fakultet na www.qu.edu.qa/students/admission - rubrika Apply to QU.

Stipendija koju će studenti dobiti, ako zadovolje kriterije, pokriva troškove kao što su školarina, knjige, smještaj, hrana, prevoz, godišnja avionska karta i mjesečni džeparac. Sve dodatne informacije studenti mogu pronaći i na stranici: www.qu.edu.qa, a možete postaviti pitanja i na e-mail: [email protected].

Dokumenti koji su vam potrebni za apliciranje su:

-popunjen prijavni obrazac za stipendiju (dostupan na stranici Katarskog univerziteta od 22. maja 2011.)
-prevedena i ovjerena svjedočanstva za sva četiri razreda srednje škole
-prevedeno i ovjereno završno svjedočanstvo (diploma),
-certifikat TOEFL ili IELTS test
-kopija bh. pasoša sa dvije fotografije 6x4 cm
-ljekarsko uvjerenje

Prevedena svjedočanstva moraju biti ovjerena kod Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ambasade Katara u Sarajevu. Prikupljenu dokumetaciju trebate poslati na na adresu Univerziteta najkasnije do 7. jula:

Qatar University
Admissions Department
P.O. Box: 2713
Doha, Qatar

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: