{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipe Mesić: BiH je mjesto u Evropi

16.5.2012. u 18:25
0
4
Stipe Mesić: BiH je mjesto u Evropi
0
Bivši predsjednik SFRJ i bivši predsjednik Republike Hrvatske, došao je trodnevnu posjetu Zenici. Kako kaže već duže vremena planira istu i naglasio je da obećanja uvijek ispuni, baš kao i ovo.
"Ja ovu posjetu spremam već dugo vremena, ovo je prvi put da sam u Zenici. Sa gospodinom Duvnjakom sam razgovarao više puta i ja sam mu obećao da ću doći u i sada smo očistili program, tako da na miru mogu biti u Zenici dva dana", izjavio je Stipe Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Mesićeva posjeta je radnog karaktera, a u toku svog boravka u Zenici ima više planova, a jedan od njih je i posjeta institucija Općine Zenica gdje će razgovarati sa načelnikom Zenice, Husejinom Smajlovićem.

"Razgovarat ćemo o mnogim pitanjima, a ono što mene interesuje je kako pokrenuti privredu u Zenici, kako da BiH dobije jedno ubrzanje prema EU. Cilj je da dođemo do jednog konsenzusa da se BiH okrene prema EU, a to znači da BiH mora dobiti i mehanizme iste kao što su u drugim evropskim državama", istakao je Mesić.

"Bosni i Hercegovini je mjesto u Evropi jer nema Evrope bez jugoistoka Evrope", dodao je Mesić i time zaključio svoju izjavu za novinare.

Za sutra je predviđeno više posjeta i obaveza koje počinju od jutra, a najvažnija za Mesića je posjeta institucijama vodstva.

Nakon dolaska u Hotel Zenica, popio je kafu sa Jasminom Duvnjakom, a poslije kafe zakazan je svečani doček koji je organizovalo Lokalno omladinsko vijeće.

Mesić je smješten u Hotelu Zenica, a u Zenici će boraviti do petka, kada je na njegovom planu zakazan boravak na kuli u Vranduku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: