{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić se družio sa Zeničanima i primao poklone

18.5.2012. u 14:03
103
54
Mesić se družio sa Zeničanima i primao poklone
103
Stjepan Mesić, bivši predsjednik SFRJ i Republike Hrvatske, je završio svoju trodnevnu posjetu Zenici.
Stjepan Mesić je današnjim obilaskom grada i panoramskim razgledanjem Zenice završio svoju trodnevnu posjetu Zenici. Mesić je u ranim jutarnjim satima posjetio sjedište Zeničko-dobojskog kantona i razgovarao sa premijerom Kantona, Pljevljakom i predsjedavajućim Skupštine, Galiješevićem.

Nakon razgovora i posjete sjedištu Kantona, Mesić se uputio u centar grada, gdje su ga prolaznici nagrađivali, ali se i sa svima njima rado fotografisao. Mesić je na poklon od uličnog prodavača navijačkih rekvizita dobio fudbalski dres Bosne i Hercegovine, sa imenom Edina Džeke, i dva navijačka šala, Bosne i Hercegovine i zeničkog Fudbalskog kluba Čelik.

Šetnjom se uputio do multiplexa Ekran, gdje je posjetio dvorane za projekciju filmova i ugodno se iznenadio vidjevši čime Zenica raspolaže.

U dvorištu multiplexa je popio kafu, a potom se uputio do prostorija najslušanijeg radija u Zenici, radija Q, gdje je panoramski pogledao Zenicu. Direktor radija Q Harun Bošnjak je darovao Mesića drvenom pločom na kojoj je ispisana povelja bosanskog bana Kulina, a s druge strane posveta - "Gospodinu Stjepanu Mesiću za sjećanje na Zenicu".

Prilikom razgledanja Bilinog Polja, Mesić je obećao da će doći i na utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine kada bude igrala na zeničkom stadionu.

Posljednja stanica Mesićeve posjete Zenici je kula u Vranduku.
Prilikom dolaska na kulu u Vranduk dočekao ga je veliki broj mještana. Mesić je dočekan aplauzom, a mještani su mu pjevali "Iznad Vranduka zora sviće, dobro došao predsjedniće".

"Vrlo sam sretan što sam vidio srdačne i optimistične ljude kao i to da se grad razvija, jedini problem je zapošljavanje, ali to je problem u čitavoj regiji. Oduševljen sam s ovim u Vranduku, ovakav doček, hvala svima", izjavio je nakon trodnevnog boravka u Zenici, koji se potom uputio prema Zagrebu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: