BiH
216

Stiglo je ljeto: Sunčani i topli dani s povremenim kratkotrajnim pljuskovima

Piše: M. N.
Nestabilno vrijeme u BiH zadržat će se i u narednim danima, ali za razliku od prošle sedmice, bit će mnogo više sunca i viših temperatura.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutra će biti sunčana, dok će se tokom dana naoblačiti i povećati vjerovatnoća za pljuskove s grmljavinom.

U utorak će biti sunčano vrijeme, dok će u poslijepodnevnim satima pljuskovi s grmljavinom zahvatiti zapadna i centralna područja zemlje. U srijedu će biti sunčano, dok će u četvrtak doći do povećane oblačnosti sa zapada, koja će se zadržati i u petak, kada će biti nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom u večernjim satima. Najmanja vjerovatnoća za padavine bit će u sjevernom dijelu zemlje.

"U narednim danima bit će vruće s kratkotrajnim pljuskovima. Neće biti većih padavina. Jutra će biti topla, tokom dana vruće. Došlo nam je ljeto", rekao je Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnje temperature će biti više iz dana u dan, tako će u utorak najniža jutarnja iznositi između 7 i 13, na jugu do 17 stepeni, dok će u petak biti od 10 do 17, na jugu do 20. Dnevne temperature kretat će se između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

Prema podacima AccuWeather.com cijeli juni bit će topao i sunčan s povremenim kratkotrajnim pljuskovima.