{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stigla prva grupa bh. hadžija, među njima i Senad Hadžić

31.10.2012. u 11:30
0
0
Stigla prva grupa bh. hadžija, među njima i Senad Hadžić
0
Prva grupa hadžija iz naše zemlje jutros je sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Među njima je bio i Senad Hadžić, hadžija iz Banovića, koji je ove godine pješke otišao u Meku da bi obavio svetu muslimansku dužnost.
Po dolasku na aerodrom, Senada i ostale hadžije su dočekali prijatelji, rodbina i komšije. Hadžić je odmah po slijetanju pao na sedždu kako bi zahvalio Bogu što se živ i zdrav vratio u domovinu nakon iscrpnog puta i obavljenog hadža.

"U Sarajevu, u mojoj Bosni, odmah padam na sedždu da zahvalim Allahu. Kroz sve države sam nosio i ovu našu zastavu i evo s njom se vraćam", rekao je Senad, a potom se kroz plač pomolio Bogu.

Senad je kratko porazgovarao sa prisutnima koji su ga dočekali, zahvalio im na dočeku i rekao kako je ponosan na to što je prešao težak put i stigao u sveti muslimanski grad. Posebno težak put je bio preko Sirije, gdje bjesni rat.

"Prešao sam više od 5.000 kilometara, deset puta su me zaustavljali u Siriji. Na mojoj torbi je ispisano ime Allaha, čak nije ni oca i majke rahmetli, Allah me je vodio kroz sve i njemu sam zahvalan. Volim vas sve u ime Allaha, od te ljubavi nema ništa jače, jer kad Njega zavolite On vam tu ljubav uzvrati", rekao je Hadžić.

Među grupom hadžija koja je danas stigla je bio i bračni par iz Novog Travnika, Hatidža i Sefir Berberović.

"Bilo je dobro, sve je, hvala Bogu, prošlo kako treba. Svaki musliman treba ovo doživjeti, ja bih se sad ponovo vratio ovako umoran. Sve to se ne može opisati riječima, čovjek jednostavno to mora doživjeti. Nema nikakvih poteškoća kad nešto radiš u ime Allaha", rekao nam je Sefir Berberović.

Među hadžijama koji su jutros stigli bile su i porodice iz Kaknja i Visokog, a u ovoj grupi je stiglo ukupno osam bh. državljana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: