{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stigao prvi avion sa agregatima za struju

S
25.5.2014. u 15:18
30
6
Stigao prvi avion sa agregatima za struju
30
Stigao prvi avion sa agregatima za struju
Foto: Srna
Avion UN-a za poplavljena područja u BiH sa 20 agregata za struju vrijednosti većoj od 150.000 dolara humanitarne pomoći iz fondova urgentne pomoći USAID-a i norveške Vlade, sletio je na aerodrom u Mahovljanima kod Banje Luke.
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović, koji je dočekao avion, rekao je da je ovo prvi od dva aviona koji će danas sletjeti u Mahovljane, a da će pomoć UN, odnosno vlada SAD i Norveške, dolaziti i na aerodrome u Sarajevu i Tuzli.

Vidović je novinarima na banjalučkom aerodromu rekao da će pomoć biti dijeljena po 45 posto entitetima, a 10 posto Brčko distriktu.

"Sva oprema koja dođe bit će trajno vlasništvo uprava civilne zaštite, koje će se po potrebi iznajmljivati opštinama", rekao je Vidović.

Vidović je zahvalio UN-u, USAID-u, norveškoj vladi i svim donatorima koji su uvidjeli koliko je teška situacija u tom bh. entitetu i pomogli svojim donacijama.

Vršilac dužnosti direktora Uprave Civilne zaštite RS-a Veseljko Elez rekao je da svi zahtjevi opština za pomoć stižu u Stručno-operativni centar, koji vrši distribuciju prema zahtjevima.

"Garantujem da će oprema otići tamo gdje je najneophodnija i vjerovatno će već sutra biti na terenu", rekao je Elez.

Šef Kancelarije UNDP-a u Banjoj Luci Goran Vukoje rekao je da je danas stigla i da će večeras u avionima UN stići agregati za struju i pumpe za prečišćavanje vode kapaciteta četiri metra kubna na sat ukupne vrijednosti 370.000 dolara.

"Riječ je o dijelu pomoći koji je obezbijeđen sredstvima USAID-a i norveške vlade, a dio je velikog kontingenta pomoći koje su dvije vlade obezbijedile za BiH", rekao je Vukoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: