"Prljava politička kampanja"
0

Stevović: U Trebinju govor mržnje i ugrožavanje sigurnosti

FENA
Trebinje
Trebinje
Nevladina organizacija "Alternativni klub" je vršeći monitoring dosadašnjih predizbornih aktivnosti u Trebinju, utvrdila da aktuelna kampanja nije u duhu s pozitivnim propisima CIK-a, a naročito kada je riječ o govoru mržnje, ugrožavanju sigurnosti i ostalim krivičnim djelima, koji su postali svakodnevica u Trebinju.

"Plašeći se tenzija, sukoba i iracionalnog ponašanja zahtijevamo od političkih subjekata, kada već ne govore o programima i ekonomsko-socijalnim problemima, da ne zavađaju osiromašeni i obespravljeni narod, a od kandidata za gradonačelnike posebno insistiramo na odgovornom pristupu u predizbornoj kampanji", kaže Blažo Stevović, predsjednik Alternativnog kluba iz Trebinja.

Uz napomenu da Alternativni klub kao NVO nema pravo da stane na bilo koju stranu, Stevović naglašava da imaju obavezu da upozore javnost i nadležne institucije da se u Trebinju vodi prljava i neodmjerena predizborna kampanja, sa elementima koji su u direktnoj suprotnosti s pozitivnim zakonima BiH i Evropskom deklaracijom o ljudskim pravima i slobodama.

On je kazao da ovog puta neće prozivati one koji su konkretno kršili pravila predizborne kampanje, ali će ubuduće to učiniti.

"Ovo nije političko, već civilizacijsko i kulturološko pitanje", zaključuje Stevović.