BiH
1

Šteta od poplava i klizišta u Kladnju 8 miliona KM

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić posjetio je područje opštine Kladanj, gdje su ga vlasti ove lokalne zajednice upoznale da do sada procijenjena šteta od klizišta i poplava na ovom području iznosi više od osam miliona KM.

Umihanić je upoznat i sa činjenicom da oko 150 klizišta i dalje ugrožava stambene objekte i putnu infrastrukturu, dok je najveći problem putna komunikacija prema naseljima Tuholj, Brateljevići i Tarev, saopšteno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

On je podsjetio da je već ranije dogovoreno djelimično asfaltiranje nekih dionica i naglasio da će Vlada pomoći sanaciju nastalih šteta, prije svega osposobljavanje puta do turističe destinacije Bebrava i izvorišta Muške Vode, kako bi taj kompleks bio stavljen u funkciju.

Načelnik opštine Kladanj Jusuf Čavkunović rekao je da su već izvršene pripreme koje će omogućiti potpunu putnu komunikaciju ka ovom turističkom kompleksu, u čijem se sastavu nalazi ovo izvorište.

"Zbog poplave i klizišta već je evakuisano 20 stambenih jedinica, dok je velikim naporima opštinskih vlasti napravljen alterantivni prilaz naselju Tuholj", dodao je Čavkunović.