{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šteta od poplava i klizišta u Kladnju 8 miliona KM

S
23.5.2014. u 14:35
1
9
Šteta od poplava i klizišta u Kladnju 8 miliona KM
1
Šteta od poplava i klizišta u Kladnju 8 miliona KM
Foto: Klix.ba
Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić posjetio je područje opštine Kladanj, gdje su ga vlasti ove lokalne zajednice upoznale da do sada procijenjena šteta od klizišta i poplava na ovom području iznosi više od osam miliona KM.
Umihanić je upoznat i sa činjenicom da oko 150 klizišta i dalje ugrožava stambene objekte i putnu infrastrukturu, dok je najveći problem putna komunikacija prema naseljima Tuholj, Brateljevići i Tarev, saopšteno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

On je podsjetio da je već ranije dogovoreno djelimično asfaltiranje nekih dionica i naglasio da će Vlada pomoći sanaciju nastalih šteta, prije svega osposobljavanje puta do turističe destinacije Bebrava i izvorišta Muške Vode, kako bi taj kompleks bio stavljen u funkciju.

Načelnik opštine Kladanj Jusuf Čavkunović rekao je da su već izvršene pripreme koje će omogućiti potpunu putnu komunikaciju ka ovom turističkom kompleksu, u čijem se sastavu nalazi ovo izvorište.

"Zbog poplave i klizišta već je evakuisano 20 stambenih jedinica, dok je velikim naporima opštinskih vlasti napravljen alterantivni prilaz naselju Tuholj", dodao je Čavkunović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: