Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O cemu pricaju ovi ljudi?!!! Nema sanse dobiti posao u istom UNDP-u ukoliko nemas \'\'stelu\'\'! U EU isto, UN-u, OSCE-u i svim medjunarodnim organizacijama ukoliko nemas nekoga da te \'\'pogura\'\', zaboravi na posao. Dzaba ti fakultet, radno iskustvo, ma sve od-do ako nemas nekoga unutra!!!
Ma sve je transparentno i u skladu sa zakonom. Na primjer konkursi raspisani preko ADS FBiH i ADS BiH putem kojih se najkvalitetniji kadrovi, iskljucivo po kriteriju strucnosti, a nikako po kriteriju sranacke podobnosti i rodbinskih veza, primaju u organe drzavne sluzbe najzasluzniji su za spokoj nasih gradjana koji im obezbjedjuje efikasna i kvalitetnim kadrovima popunjena adminisracija. Sa ovakvom drzavnom sluzbom mi nemamo cega da se bojimo jer nam ne prijeti nikakva buducnost !
@boki, cudno je to kod nas stele ne uticu u toj mjeri u kojoj uticu na te zemlje koje si nabrojao - kod nas piljari (uz duzno postovanje) rade na mjestima inzinjera i to u javnim preduzecima (koja btw od 96 do danas nikad nisu raspisala konkurs). Ovo ti je samo jedan od primjera. A ako stela nije razlog da mi spadamo u jednu od najsiromasnijih zemalja i da imamo najveci broj (u odnosu na borj stanovnika) nezaposlenih - ne znam onda sta jeste?? Sto se tice UNDP-a nemam komentar - ubjedljivo najkorumpiranija medjunarodna organizacija koja zaposljava cure sa obilnim grudima, nekvalifikovane, i po nacionalnom kljucu. Znam momka koji je radio kao deminer a nije mogao dibiti posao kod njih, zbog ovog ili onog a oni su na to mjesto zaposlili djevojku od 19 godina, koja minu nije vidjela nikad u zivotu, a kamoli imala iskustva sa istom. Ne treba ni napominjati da je cura seksipilnog izgleda i da se naravno zaposlila po nacionalnom kljucu. Prema tome UNDP - znamo ko ste i sta ste ..
\"\"\"Bez društvenih veza i dobrih međuljudskih odnosa te uključenosti građana u društvene inicijative i njihovog aktiviteta\", nema uspješnog civilnog društva i demokratije, ističe Vuletić.\"\" @TACNO! BiH4EVER!
opet isto.... stele pale svuda i u francuskoj i u engleskoj i na sjeveru tj. bukvalno svuda...ako nemas stelu ebi se...sta je onda to cudno sa bosnom????
Ej, opet ja prvi.
Lažu dušmani