BiH
0

Stefan Fuele danas u Sarajevu

SRNA
Stefan Fuele
Stefan Fuele
Komesar za proširenje EU Stefan Fuele danas započinje dvodnevnu posjetu BiH u okviru koje će se sastati članovima Predsjedništva BiH, te održati političke konsultacije na visokom nivou sa liderima političkih stranaka u BiH.

Iz Delegacije EU u BiH najavljeno je da će Fuele sa svojim sagovornicima razgovarati o ključnim pitanjima u vezi sa odnosom između BiH i EU, te reformama koje su potrebne BiH na njenom putu evropskih integracija.

Fuele će se sastati i sa šefovima diplomatskih misija EU, koje su akreditovane u BiH, te razmijeniti mišljenja sa predstavnicima Igmanske inicijative o tome kako unaprijediti lokalni i regionalni dijalog u oblasti politike, ekonomije i kulture. 

Tokom  ove posjete, ministar finansija i trezora  BiH Dragan Vrankić potpisaće Memorandum o razumijevanju o mikrofinansijskoj pomoći EU za BiH u iznosu od 100 miliona eura. 

Fuele je uoči posjete izjavio da je "krajnje vrijeme da BiH otpočne ključne reforme koje su potrebne za njeno vlastito dobro i za njene ambicije da postane zemlja kandidat za EU".