{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lazo Đurđević stečajni upravnik Fabrike glinice Birač

S
9.4.2013. u 12:50
1
0
Lazo Đurđević stečajni upravnik Fabrike glinice Birač
1
Lazo Đurđević stečajni upravnik Fabrike glinice Birač
Privredni sud u Bijeljini imenovao je Lazu Đurđevića iz Bosanskog Šamca za stečajnog upravnika u Fabrici glinice "Birač", saznaje Srna u ovoj pravosudnoj instituciji.
Odluka o pokretanju stečajnog postupka u Fabrici glinice "Birač" donesena je juče u bijeljinskom Privrednom sudu.

U tom sudu podsjećaju da poslije otvaranja stečaja kreće procedura, koja je obično duga, te napominju da sve dalje preuzima stečajni upravnik.

Vlada Republike Srpske je u subotu, na prijedlog Koordinacionog tima za nastavak poslovanja Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika, dala saglasnost Poreskoj upravi RS da se u ovoj fabrici otvori stečajni postupak.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je juče da se pokretanjem stečajnog postupka u Fabrici glinice "Birač" dobija novi pravni status i stvaraju pretpostavke za uspostavljanje kontrole nad svim dešavanjima.

Inspektori MUP-a, Poreske uprave, Deviznog inspektorata i Republičke uprave za inspekcijske poslove su 2. aprila, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, počeli kontrole u Fabrici glinice "Birač".

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija ranije je rekao da se bez MUP-a i tužilaštava do nekih dokumenata neće moći doći u Fabrici.

"Znali smo da je teška situacija, ali je mnogo teža i mnogo više ima propusta nego što smo očekivali. Iznenađeni smo nespremnošću pojedinaca u Fabrici da sarađuju sa inspektorima, odnosno da dostavljaju podatke koji se od njih traže", istakao je Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: