Odluka Uprave Centra Skenderija
0
Stavljen katanac na Charlamu u Skenderiji
Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jadni umjetnici, stavrno mi ih je žao. Gdje će sad sjedit, šupljirat i cugat.
j e b o carlamu sto nisu placali rezije nego dopustili da im se nakupi na 40k km sve sami neradnici nikad nista teze od case nisu digli nikakva korist od njih
to je bila jedina svijetla tacka, pored collegium-a u toj ustanovi, koja se nekada zvala dom mladih.. ali, za moj pojam , kad je vac ugasena galerija bih, narodni muzej, muzej revolucije, collegijum uskoro,...itd. cemu se cuditi? ne samo da cete slusati turbo folk, vec ce vas po usima udarati ne budete li isli u dzamiju.. predlazem bosanskim hrvatima i srbima da pomognu umjetnicima federacije da opstanu u ovom ludilu
Taj isti Hajriz se dobro nakupio pa sad hoce ko biva posteno da radi a ja ga pitam odkud mu SIN ( stariji ) na Sipu u borackim stanovima , punica stan do sina , poslovni prostor na mlađeg sina i dvije garaze sve u jednom ulazu i sa komsijom Lukicima u istom.A u Ferhadiji Babuka ima stancinu i na Dobrinji stancic na sestri cini mi se ili je prebacio na neke koji mu se oduzuju za mnogobrojne donacije koke podjeli nako ? Sin radi u fondu za izgradnju , drugi po Skenderiji lovi poslice. Moze mu se sada proganjat i kk Bosnu i sve ostale kulturne ustanove ?
Jos jedna samovolja politickih mocnika koji bez sluha za kulturu i vrijednosti bilo koje vrste osim licne koristi , gase sve redom . Sram ih bilo !
Ali ta, alternativna kultura nema oblike masovne kulture, masovnog ludila koje najčešće tu vrstu kulture prati, nema medije.... Pazi, Ceca Veličković, Severina, TV Pink to je estrada o kojoj se u kulturi nema šta pričati. Ja čak mislim da ta masovna estrada nije danas mnogo gora nego je bila prije petnaest godina i ne prati je ništa više svijeta nego li ranije. To su naprosto pacijenti kojima to treba i njih je uvijek bilo jednako. Od te vrste estrade nikakva opasnost ne prijeti ni elitnoj ni takozvanoj masovnoj kulturi.
http://www.bihdijaspora.com/ anketa: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH ?
unistise papci ovaj grad skroz sve sto je imalo pismeno a mi neka,skontajte malo,galerije,radio 202,jos malo pa ce i pozoriste rascistit stavit 2 munare izgleda je samo to bitno.
To je privatna galerija nekolicine jarana. Platite gospodo, pa se reklamirajte. Nije Hajriz jučer došao iz Priboja, već ima tome 30 godina. Ali najviše vrišti Jasmin Duraković, zašto li?
O TOME SE RADI. NE BI TE IZBACILI NA ULICU, DA SMO U STANJU STATI JEDNI IZA DRUGIH. Mi se moramo oslanjati jedni na druge, a ne biti faktor dezintegracije. Svaki čovjek je podjednako vrijedan, kao što je svaka djelatnost vrijedna. Samo, neki su predodređeni za jedno, drugi za drugo itd.. Ali, to je ljepota ovog života. Ključ je da se mi borimo za sebe, a ne da dozvoljavamo da nas manipulišu i okreću jedne protiv drugih.
Malo po malo gase se svi vidovi kulture,a na scenu stupa primitivizam i papanluk.E tugo moja
zašto misle umjetnici da su kao nešto vrijedniji od drugih, mene ce izbaciti gazda sa dvoje male djece na zimu ako ne platim kiriju, i koga briga, ne znam u čemu je ovdje problem??????
za sto sve covjek (umjetnik) nece posegnuti kad je duzan. sve cu ih zaposliti na mojoj farmi da se zajedno bavimo AGROkulturom !
Pa ne znam da li si čuo za onu najprostiju rečenicu: Zrno po zrno pogaca.. Tako se grade i svjetovi, pa i autonomija, pa i naši neprijatelji... Svuda okolo. RS, npr. je najveći mit na svijetu, ali gradi se baš po ovom principu i malo po malo mi ih sami ( dok ih ubacujemo u svoj jezik ) prihvatamo kao stvarnu činjenicu. Čarlama bi mnogima mogla pružiti priliku da naprave svoje izložbe ( ukoliko nisu guzonjini sinovi i kceri, pa nemaju para da ih porodica privatno finansira ). Čarlama bi mogla veoma dobro kritizirati naše društvo i kroz umjetnost dovoditi u pitanje čitav sistem, to bi se dalje širilo kroz gostovanja u različitim državama npr. Muzeju savremenih umjetnosti u Rimu, New Yorku, Parizu i sl... Ukoliko nisi svjestan, tako se širi ideja. Shvatam da ne shvataš, jer na tvoju veliku žalost ovaj odnos bi bio , govno po govno septička jama. Oprostite što psujem :P
svevisnji katanac oko vrata dabog da
Sve je to u dure prijatelju moj dobri i posteni, samo objasni kakve veze ima charlama sa civilizacijom i kakve ce to posljedice imati po covjecanstvo. U wc solji stvaram fenomenalna djela, jesam li ja umjetnik
http://www.klix.ba/vijesti/regija/hiljade-studenata-protiv-haskog-tribunala-pravda-je-slijepa/121204106/komentari EVO NA ŠTA NEKI PROTESTVUJU, A MI ŠUTIMO I KAD NAM HLJEB IZ USTA UZIMAJU HAHAH. Kako smo samo kolektivno nesvjesni. Drugi za laž, a mi ni za egzistenciju...