Opasne poruke
122

Staša Košarac: Bakir Izetbegović i SDA pokušavaju napraviti privatnu državu

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac je nakon neodržavanja hitne sjednice Parlamenta o navodnim ratnohuškačkim izjavama člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kazao da Izetbegović i SDA žele napraviti privatnu državu ignorišući institucije.

"Neodržavanje hitne sjednice je poruka za građane BiH. Smatramo da se o sadržaju učestalih ratnoprizivajućih poruka Bakira Izetbegovića trebalo raspraviti u Parlamentu i Predsjedništvu BiH", rekao je Košarac.

Košarac je kazao da su svi koji su opstruisali održavanje današnje sjednice poslali poruku da nisu za institucionalni dijalog o važnim pitanjima u BiH.

"Oni koji se formalno najviše zalažu za očuvanje i jačanje zajedničkih institucija čine sve da se uruše te institucije", dodao je on.

Član SNSD-a je kazao da je stav njegove političke opcije da su izjave predsjednika SDA ratnoprizivajuće, štetne, zapaljive i opasne po mir u BiH i regionu.

"Kada ih povežemo s očiglednim ignorisanjem zajedničkih institucija i evidentnim sigurnosnim prijetnjama, potvrđuje se da Izetbegović ne želi dijalog. Bakir Izetbegović i vrh SDA pokušavaju napraviti privatnu državu. Ignorišu institucije i zvanične stavove instituicija svih nivoa. Izetbegović od OSA-e pravi privatnu obavještajnu agenciju. Danas nemamo parlamentarni nadzor nad OSA-om. Od direktora OSA-e pravi svog privatnog obavještajca koji radi isključivo u korist SDA", izjavio je Košarac.