BiH
184

Staricu iz snijegom zametenog sela kod Konjica spasio helikopter OSBiH iz Banje Luke

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Helikopter Oružanih snaga BiH iz Banje Luke evakuisao je danas iz sela Čuhovići u općini Konjic stariju ženu, koja je noćas oko dva sata doživjela moždani udar.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Spašavanje je bilo otežano s obzirom da su nanosi snijega u selu Čuhovići viši od dva metra, ali koordinacijom nadležnih službi ipak je osiguran helikopter za pomoć.

Vlast je ponovo zakazala i za osiguravanje helikoptera ponovo su bili potrebni brojni dopisi, koje je uputio pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic Husein Hodžić.

U razgovoru za Klix.ba Hodžić je istakao da je jutros u 1:55 sati primio poziv Službe hitne pomoći da je starija osoba u životnoj opasnosti te se tražila njena evakuacija.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

"Iz Oružanih snaga su nam javili da nemaju helikopter u Rajlovcu, te da će prema Konjicu poletjeti jedan iz Banje Luke, koji će izvršiti evakuaciju starice", izjavio je Hodžić. Istakao je veliku podršku Samira Agića, pomoćnika ministra sigurnosti BiH za civilnu zaštitu.

Hodžić je još dodao da su bili u stalnom kontaktu sa suprugom bolesne starice, te da su saznali da se ona osjeća bolje nego sinoć.

Sve nadležne službe, od Hitne pomoći do policije u Konjicu bile su u stanju pripravnosti, a u helikopter se spustio na Gradski stadion u Konjicu odakle je starica prebačena u bolnicu.