|

Stari problemi za tuzlanski SDP: Predsjedavajući GV priklonio se Enveru Bijediću

Stari problemi za tuzlanski SDP: Predsjedavajući GV priklonio se Enveru Bijediću
103
S. H.
2.11.2019. u 14:39
35
komentara
103

dijeljenja
Stari problemi za tuzlanski SDP: Predsjedavajući GV priklonio se Enveru Bijediću
Tuzlanski SDP poziva Aleksandra Vujadinovića da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća nakon što je istupio iz te stranke i pristupio Socijaldemokratama BiH koje predvodi Enver Bijedić.
"Tuzlanski SDP je dao povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno sa koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla. Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali. On je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, sa njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati", navode iz SDP-a.

Dodaju da je pak sutradan Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji sa Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu.

"Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati.Vujadinović se, po našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti. Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled. Obavještavamo građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna. Gradsko vijeće ima sasvim dovoljno vijećnika različitih stranaka, koji su svjesni svoje odgovornosti za čuvanje stabilnosti i načina života u Tuzli", zaključuje se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...