Sve miriše na proljeće
0

Stari i mladi uživali u suncem okupanoj Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Prva martovska subota, uz to još sunčana, izmamila je veliki broj građana Tuzle u popodnevnu šetnju. Veliki broja mališana na Trgu slobode i Sonom trgu, na desetine kolica sa bebama, stari i mladi na najbolji način su iskoristili subotnji sunčani dan.

Za neke je prva subota u mjesecu bila radna. Školarci su nadoknađivali propušteno u vrijeme snježnih padavina i stanja prirodne nesreće. No, već u ponedjeljak će ponovo na prinudni raspust jer njihovi nastavnici i profesori stupaju u generalni štrajk zbog smanjenja plata u prosjeku za 50 KM.

Predškolska djeca su šetala sa balonima u rukama, a pravi metež je bio u blizini "Meše i Ismeta" gdje se pojavila maskota Teletubbiesa sa kojom su se svi mališani željeli fotografisati.

Nešto dalje kod Seje&Vilija saznajemo kako su sve karte za koncert Zvonka Bogdana narednog vikenda rasprodate, te da će vrlo brzo u Tuzli stići Masimo Savić, koji će održati koncert u BKC-u.

Uživanje na suncu donekle su pokvarile prljave ulice. Do 15. marta građani se moraju strpiti, jer će tada radnici zaduženi za održavanje čistoće krenuti u pranje svega onog što se nataložilo proteklih mjeseci. Ukoliko vremenske prilike budu iste nema sumnje kako ćemo i sutra na tuzlanskim trgovima i ulicama vidjeti identičnu sliku.