{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Starac na optuženičkoj klupi zbog prijetnje ubistvom sudiji

S
SRNA
31.3.2012. u 13:19
0
0
Starac na optuženičkoj klupi zbog prijetnje ubistvom sudiji
0
Starac na optuženičkoj klupi zbog prijetnje ubistvom sudiji
Foto: Ilustracija
Pred Opštinskim sudom u Širokom Brijegu počelo je suđenje osamdesetogodišnjem Karlu Mariću iz livanjskog sela Strpnić koji je optužen zbog prijetnje ubistvom sudiji Opštinskog suda u Livnu Sofiji Vrdoljak u septembru prošle godine, potvrđeno je iz suda.
Prema optužnici, Mariću je Opštinski sud u Livnu 11. septembra prošle godine izrekao mjeru jednomjesečnog pritvora koji je proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru. Prijetnju smrću starac je uputio u pismu koje je poslao na adrese predsjednika Opštinskog i Kantonalnog suda u Livnu i MUP-a Livanjskog kantona.

Marić je u pismu naveo da će ubiti sudiju Sofiju Vrdoljak jer je nezadovoljan presudom koju je donijela u postupku koji se vodio pred Opštinskim sudom, a zbog nepristrasnosti u suđenju predmet je ustupljen Opštinskom sudu u Širokom Brijegu.

Prema evidenciji Opštinskog suda u Livnu, Marić je za isto krivično djelo odgovarao i 1990. godine, jer je stavio pištolj na čelo sudiji tadašnjeg Višeg suda udruženog rada u Sarajevu, ali nije poznato da li je za ovo krivično djelo kažnjen zatvorom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: