Vojin Savić optužen za ubistvo maloljetnice negirao krivicu

S
SRNA
7.3.2012. u 11:12
0
0
Vojin Savić optužen za ubistvo maloljetnice negirao krivicu
0
Vojin Savić optužen za ubistvo maloljetnice negirao krivicu Livno
Bivši policajac iz Drvara Vojin Savić (24), koji je optužen za ubistvo maloljetne učenice Žane Stojčić (17) u martu prošle godine, izjasnio se pred Kantonalnim sudom u Livnu da nije kriv za ubistvo i narušavanja nepovredivosti doma.
Optužnica kantonalnog Tužilaštva tereti Savića za dva krivična djela - ubistvo maloljetnice, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje pet godina, i narušavanje nepovredivosti doma, za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Savić se izjasnio u prisustvu svog advokata Gorana Bradarića iz Livna i sudije za prethodno saslušanje Nedima Begića, koji je i predsjednik Kantonalnog suda u Livnu.

Prema optužnici koju je Kantonalni sud potvrdio 22. decembra prošle godine, Savić je 13. marta 2011. godine oko 3.30 časova nasilno ušao u kuću maloljetne učenice u kojoj je ona sama živjela i odmah na nju nasrnuo, udarajući je i vulgarno vrijeđajući. Nakon što je vozilom odvezao mladića kojeg je zatekao u kući bivše djevojke, Savić se vratio i nastavio svađati sa maloljetnicom, da bi joj u jednom trenutku iz službenog pištolja pucao u stomak.

Nakon toga, teško ranjenu djevojku odvezao je do Doma zdravlja u Drvaru, a zatim kolima Hitne pomoći ona je upućena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, ali je na putu do bolnice od posljedica teškog ranjavanja preminula.

U istrazi Savić se branio da mu je maloljetnica otela pištolj i da je pucala sama u sebe, ali je istragom Tužilaštva utvrđeno da se radi o ubistvu, čiji je motiv ljubomora, jer je Savić sa maloljetnicom bio u ljubavnoj vezi do 3. marta 2011. godine.

Savić je bio zaposlen kao policijski službenik Granične policije BiH u Terenskoj kancelariji ''Zapad'', na graničnom prelazu Strmica u opštini Bosansko Grahovo, a nakon krivičnog djela ubistva proveo je tri mjeseca u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru.

Sudski spis u ovoj pravnoj stvari dodijeljen je vijeću Kantonalnog suda koje će zakazati prvu raspravu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: