Putevi još uvijek neprohodni
0

Stanovništvu Istočnog Mostara se dostavljaju lijekovi i hrana

SRNA
Opštinski štab Civilne zaštite Istočni Mostar stupio je u kontakt sa svim stanovnicima ove opštine i po potrebi se dostavljaju paketi sa hranom i lijekovima, a u toku dana ekipe su otišle i u ispomoć za dostavu namirnica najugroženijem stanovništvu Nevesinja, potvrdio je Srni Radovan Palavestra, načelnik opštine Istočni Mostar.

"Imamo mnogo poziva za hitnim intervencijama pa ne možemo sve ni da stignemo, ali zahvaljujući našim hrabrim momcima uspijeli smo da obiđemo sva domaćinstva i vidimo njihove potrebe", rekao je Palavestra i dodaje da su motornim sankama uspjeli da onima kojima je potrebno dostave inhalatore, lijekove i hranu.

Prema njegovim riječima, sinoć su podijeljeni lijekovi stanovništvu Zijemanja koje je danima zavijano, dok će jedna ekipa danas otići do tog područja da bi starijim stanovnicima očistili snijeg sa krovova kako ne bi došlo do obrušavanja kuća.

Palavestra kaže da su uspjeli dostaviti hranu i lijekove za tri bošnjačke povratničke porodice u mjestu Jarište, te da će dati novčanu pomoć kako bi se hrvatskoj porodici Marić iz sela Borićevina dostavile neophodne namirnice.

"Iz Istočnog Mostara zbog neprohodnosti puteva nismo u mogućnosti da dođemo do tog sela pa smo se njihovom rodbinom dogovorili da im iz pravca Bune budu dostavljeni hrana i lijekovi", rekao je Palavestra.

Hrabra ekipa dobrovoljaca iz Istočnog Mostara solidarisala se sa svojim susjedima iz Nevesinja pa su jutros krenuli u mjesto Šipačno, da bi porodici Petković koja ima petnaestodnevnu bebu dostavili hranu, kao i lijekove za strije stanovništvo na tom području.

Palavestra kaže da će ekipe električara poći u ispomoć svojim kolegama u Nevesinju da bi otklonili kavarove kako bi područje Zaloma dobilo električnu energiju.
Svi lokalni putevi u Istočnom Mostaru su neprohodni, a jedini izlaz iz ove opštine je prema federalnom dijelu Mostara, i to preko Nevesinja.