BiH
19

Stanovnici Drvara "sahranili" svoj grad

FENA
Danas su stanovnici Drvara izvršili simbolično sahranjivanje svoga grada okupljanjem i isticanjem zahtjeva u pet do dvanaest ispred zgrade Općine, potvrdio je za Fenu organizator ove simbolične akcije predsjednik Sindikata drvne industrije Drvar Mićo Rakić.

Prema njegovim riječima sve je prošlo korektno, bez izgreda i vrijeđanja a najavljenoj simbolici sahrane je prisustvovalo 500 do 600 predstavnika sindikata i stanovnika ovog grada uz nazočnost medijskih kuća iz BiH i okruženja.

"Tom prilikom smo se obratili trenutnoj vlasti u Drvaru sa zahtjevima da se prema zaposlenicima Finvesta izmire sve plaće kao i doprinosi na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, da poslodavac ostavi strojeve unutar tvrtke te da stane sa rezanjem željeza i topljenjem bakra", kazao je Rakić.

Predstavnici vlasti, kako kaže Rakić, najavili su kako će u srijedu 6. ožujka razmatrati ovu problematiku na sjednici Općinskog vijeća te da će se tada znati neki odgovori. Ukoliko se ne razmotre i usvoje njihovi zahtjevi, sindikat kojem je on na čelu, skupa sa građanima, uskoro će krenuti sa blokiranjem magistralnih prometnica, istakao je Mićo Rakić. Nakon istaknutih zahtjeva ispred zgrade Općine, povorka se uputila prema crkvi gdje su zapaljene svijeće.

Kao razlog zbog čega je izvršena simbolična sahrana samog grada Rakić je naveo veliku nezaposlenost, kršenje elementarnih prava radnika iz Zakona o radu od strane poslodavaca a sve to uz blagoslov općinske vlasti u Drvaru.