Utrka s Vukanovićem
52

Stanivukoviću blokirana poslanička plaća zbog brojnih prekršajnih prijava

Klix.ba
Stanivuković i Vukanović (Foto: Twitter)
Stanivuković i Vukanović (Foto: Twitter)
Poslaniku PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković blokirana je poslanička plaća budući da je po osnovu prekršajnih prijava dužan 32.000 KM.

Stanivuković je na Twitteru objavio zajedničku fotografiju s njegovim kolegom iz poslaničke klupe Nebojšom Vukanovićem, koji je također u više navrata prekršajno sankcionisan gdje je naveo "brojimo krivične prijave, prekršajne naloge, tužbe i pozive na sudove".

Stanivuković je za Srpskainfo kazao da su mu na naplatu stigle brojne prekršajne prijave, ali i tužbe koje su protiv njega podnošene, uglavnom zbog klevete.

"Dvije trećine plaće mi je blokirano, što je negdje oko 1.300 KM. Taj novac sam mislio da dajem u humanitarne svrhe ili za razne donacije, što sam ranije i obećao. Pošto od poslaničke plate jedva da mi šta ostane, onda za Karitas, Merhamet, Crveni krst i slično izdvajam novac koji zarađujem na druge načine", pojašnjava Stanivuković.

Vukanović je do sada platio oko 15.000 maraka kazni, a nedavno mu je stiglo i sudsko rješenje da se mora odreći još 20.000 maraka. Zbog toga je mislio da proda stan, međutim, u banci će pokušati da kroz kredit zatvori te dugove. Ipak, tvrdi da ga sve to neće ućutkati, prenosi RTVBN.