Najmlađi poslanik
146

Stanivuković: Narod me je poslao da se borim za istinu i pravdu, bit ću najaktivniji u NSRS

Piše: M. N.
Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu RS-a, najveće je iznenađenje ovih općih izbora. Osvojio je blizu 15.000 glasova i s 5. mjesta na listi došao na prvo. Kazao je kako je vjerovao u ovakav rezultat jer je prethodnih pet godina uložio mnogo truda u svoj uspjeh.

Najmlađi poslanik NSRS kazao je za Klix.ba kako nema naselja, ulice i kuće koju nije obišao tokom posljednjih godina.

"Radili smo predano i posvećeno. Moji prijatelji i ja smo predvodili većinu protesta u prošlosti, a sada smo uz Davora Dragičevića i ove građanske proteste. Bio sam svugdje. To je ono u što duboko vjerujem - radim za narod, da bi narod to meni vratio kroz podršku koju smo sada vidjeli. Mislim da će to da raste i u budućnosti i narasti do te mjere da dovede do promjena", kazao je Stanivuković.

Istakao je kako je spreman za najveću borbu i otpor, te da narod od njega može očekivati da bude najaktivniji i najposvećeniji poslanik u NSRS.

"Primjerima i aktivnostima koje budem sprovodio ukazat ću na najbolji mogući način na sve što ne valja. Duboko vjerujem da će to probuditi revolt u narodu koji svaki čovjek ima i očekujem da ćemo mi njima kucati na vrata mnogo prije narednih izbora, spreman sam na to. No, pitanje je poslije ovakve krađe na izborima da li ću ući u Skupštinu dok ne budu svi glasovi provjereni", rekao je Stanivuković.

Kazao je kako mu nije do fotelje niti do poslaničkog mandata jer za njega ova funkcija znači da ga je narod poslao da se bori za istinu, pravdu i dostojanstvo.

"U Skupštini možete pokrenuti neko pitanje, ali su oni postali toliko osioni i bahati da ne čuju. Da bi vas čuli trebate izaći na ulicu. Spreman sam na borbu i na mirne i demokratske proteste. Spreman sam da ih predvodim. Vidio sam to kao odbornik. Postavite pitanje, ne dobijete odgovor. Zamolite da izađu i provjere zašto neko domaćinstvo nema vode, njima je to mrsko. Pošto je vlast na nivou RS mnogo bahatija od ove lokalne, onda i naš revolt i borba moraju biti intenzivniji. Očekujte borbu do kraja", kazao je Stanivuković.

Zbog aktivizma je često dobijao kazne, čak su ga i privodili. I sada očekuje probleme zbog rezultata koji je ostvario na izborima.

"Očekujem da će biti veliki udar na moju porodicu i moje bližnje saradnike. Ići će do te mjere da ugroze živote i egzistenciju. Od poslova, porodičnih odnosa i svega. Već su krenuli s tim. To mi daje dodatnu energiju. Kazne će biti duplo veće, ali ne priznajem ih i neću ih plaćati. Nisu bili dostojanstveni da pronađu stotine ubica u RS koji žive slobodno, a kažnjavaju mene slobodnog omladinca. To je paradoks. Na meni je da se borim i budem svjetlo na kraju tunela koje neće ostati samo to, već zajedno s narodom prokopati drugi tunel kroz koji ćemo proći svi i donijeti promjene", rekao je Stanivuković.

Pozvao je sve narode u BiH da dignu glavu gore i gledaju ka budućnosti i kada je najteže jer će se desiti promjene mnogo prije novih izbora.