Gradonačelnik Banje Luke
483

Stanivuković na protestima opozicije: Milorade, narod je jači od sudbine, ali i od tebe

V. K.
Draško Stanivuković na protestima (Foto: E. M./Klix.ba)
Draško Stanivuković na protestima (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se na demonstracijama opozicije u Banjoj Luci te je istakao kako su se građani okupili protiv privatizovanih institucija kojima upravljaju SNSD i Milorad Dodik.

Na početku obraćanja Stanivuković je rekao kako ovo nije protest već ustanak protiv privatne države.

"Danas krećemo u borbu protiv porodičnog zuluma i domaćih Dodikovih dahija. Ovo je borba protiv privatne države i privatizovanih institucija. Ovo večeras nije protest, ovo je ustanak protiv privatne države", rekao je Stanivuković.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Poručio je kako će se građani, ukoliko žele smjenu vlasti, da još mnogo puta izađu na demonstracije.

"Ovo je naš prvi ustanak, ali morat ćemo mnogo puta ustajati i dolaziti ovdje ako hoćemo da slomimo režim, Dodika i njegovu silu. Zato smo ovdje", poručio je Stanivuković nakon čega su građani počeli skandirati "Mile, lopove".

Nakon toga, Stanivuković je poručio kako je ponosan na narod koji se okupio u Banjoj Luci.

"Kažu da je turski zulum išao do neizdrživog, ali ide i njihov. Turci nam nisu kisik i zrak uzimali, ovi nam i to uzimaju. Ponosan sam narode što smo ovdje i nikada im nećemo zaboraviti da su nas ovdje prije nekoliko godina batinali i da su sile režima protiv svog naroda upotrijebili. Tukli su nas pendrecima", rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon toga, Stanivuković je uputio poruku i Miloradu Dodiku.

"Na ovom trgu ne da su nas samo tukli pendrecima nego su i pjevali 'Ne može nam niko ništa'. Mile, narod je jači od sudbine, ali i od tebe. Trg je slobodan, Banja Luka je slobodna. Ako bih sada htio da nađem poređenje i razliku između njih i nas - oni su industrijski plin sumnjivog porijekla, a mi smo medicinski, čisti kao suze i izliječit ćemo ovo bolesno društvo", poručio je Stanivuković.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Na kraju, istakao je kako su narodi, ali i opozicija umorni od afera.

Umorni smo od njihovih afera, ali ovo će im biti posljednja koju smo razotkrili i nećemo se smiriti dok tako ne bude. Nemamo pravo na to. Koliko će lažnih referenduma raspisati i zastava na rever staviti samo da bi sakrio svoj kriminal i afere? E nećemo više dozvoliti. Umorni smo od jedne porodice i jednog imena. Kakva je to vlast? Blokirali su i ovaj grad, neće da usvoje budžet, da održe sjednicu. Govore da je Stanivuković nezreo. Oni su zreli, ali za zatvora", zaključio je Draško Stanivuković.