Performans u B. Luci
18

Stanivuković i Trivić ponovo čitali "istinite i neobjavljene vijesti RTRS-a“

A. D.
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
U improvizovanom studiju ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske u Banjoj Luci poslanici PDP-a Jelena Trivić i Draško Stanivuković održali su još jedan performans pod nazivom "Istinite i neobjavljne vijesti RTRS“.

Oni već drugu sedmicu za redom čitaju vijesti koje su obilježile sedmicu, kako bi skrenuli pažnju na, kako tvrde, neobjektivno izvještavanje javnog servisa.

Trivić i Stanivuković su čitali vijesti o zaduženju Republike Srpske, zapošljavanju penzionera u Vladu RS, kao i nagradama i optužnicama koje su dobili poslanici vladajuće koalicije, prenosi Srpskainfo.

Oni su danas tokom performansa razgovarali i sa sestrom pokojnog Milana Vukelića, ubijenog eksplozivnom napravom podmetnutom ispod njegovog automobila, simbolično nazivajući razgovor "Gost u studiju“.

"Nažalost, prošlo je 12 godina od ubistva, a još se ništa ne zna. Postoji Božija pravda koja možda jeste spora, ali je dostižna. Moj brat Milan je ubijen. Kao da je ubijen glineni golub, a na čovjek. Već 12 godina je prošlo, a niko ništa", rekla je Gordana Vukelić.