|

FOTO
/
Stanice za tehnički pregled vozila dobile unificiranu radnu opremu

Stanice za tehnički pregled vozila dobile unificiranu radnu opremu
0
S
Sarajevo-x.com
13.12.2010. u 15:06
5
komentara
0

dijeljenja
Stanice za tehnički pregled vozila dobile unificiranu radnu opremu
Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i odlukom Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, a na inicijativu Instituta za privredni inženjering iz Zenice odobreno je da se svim voditeljima i kontrolorima iz viška sredstava za 2009. godinu, koja se izdvajaju za stručnu instituciju, a koji su zaposleni na stanicama tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine obezbijede radna odijela.
Voditeljima stanice tehničkog pregleda radni mantil a kontrolorima tehničke ispravnosti vozila radne hlače i košulja.

Radna odijela su sašivena i njihova distribucija je počela na najjužnijoj stanici za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, "Komunalno", Neum.

Na ovaj način će prvi put svi zaposlenici stanica za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine biti jednoobrazno odjeveni.


Želja Instituta za privredni inženjering i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija je da se pored tehničke ispravnosti vozila, sigurnosti u saobraćaju i poboljšanju uslova rada na stanicama tehničkih pregleda, pažnja posveti i uposlenima na stanicama tehničkih pregleda vozila, njihovoj većoj samostalnosti u radu, te povećanju njihovog zadovoljstva, što će se pokušati i kroz poboljšanu verziju a|TEST sistema, saopćeno je iz Instituta za privredni inženjering d.o.o. Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...