BiH
0

Stabilno zdravstveno stanje Nikole Crepulje

Klix.ba
Kuća u kojoj se desilo krivično djelo (Foto: Klix.ba)
Kuća u kojoj se desilo krivično djelo (Foto: Klix.ba)
Zdravstveno stanje hrvatskog povratnika iz mjesta Ratanj kod Kraljeve Sutjeske, 74-godišnjeg Nikole Crepulje, jutros je stabilno, saopćeno je za Klix.ba iz Kantonalne bolnice u Zenici.

Crepulja je nakon operativnog zahvata, koji je izvršen u u utorak, bio u životnoj opasnosti, ali njegovo stanje od jutros je stabilno.

"Parametri pacijenta N. C. od jutros su stabilni, a njegovo stanje se normalizovalo. Međutim, i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi hirurškog šoka pod nadzorom ljekara", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica, Dženana Hedžić.

Zdravstveno stanje 79-godišnje povratnice Marice Kristić je nepromijenjeno i ona se nalazi pod stalnim nadzorom specijalista.

"Pacijentica M. K. od samog prijema nije bila u životnoj opasnosti i njeno stanje je stabilno. Zadobila je manje teže tjelesne povrede u vidu preloma kostiju lica i zadržana je na Odjelu maksilofacijalne hirurgije gdje je pod intenzivnim nadzorom ljekara specijalista maksilofacijalne hirurgije, neurohirurgije i neuropsihijatrije", dodala je Hedžić.

Podsjetimo, kakanjska policija uhapsila je u utorak ujutro 22-godišnjeg Arnesa Delića iz Vareša, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak 21. aprila oko 23:30 sati u mjestu Ratanj, nasilno ušao u kuću Nikole Crepulje te je tom prilikom njemu i Marici Kristić, koja je također bila u kući, nanio tjelesne povrede u vidu višestrukih preloma kostiju lica.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu ZDK, Kantonalnom sudu u Zenici upućen je prijedlog za pritvor čija će odluka biti poznata u toku dana.