Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze li ime firme. Ja cu ih svaki dan jedno 2.5 miliona puta putem e-maila pitati kada ce biti plata. Mamicu vam banditsku..
Dok jednom ne uleti radnik s' puškom
@VPkomentator revolucija
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
A sto ne objavite koja je firma u pitanju :).....da pošaljemo pismeni upit :)
može samo ne pitaj za platu hahhahhahahahaha odbiče ti 100 KM hahahahaahha
samo da javim da ovo nije moja firma. Kod mene se ne smije ni pismenim putem pitati :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I onda se pitamo sto behara kriminal šeherom ? Dobro svi ne hodaju sa palicama puškama....
A zna li iko ime tegovackog lanca koji je da napise ike mamu im da ih se bojkotuje... ni svoje ne smijes pitati... fuj
To ti je jedan od onih " kupujmo domaće " . . .
@halal passat bingo ili...
Znam da zvuci "radikalno", ali mozda da radnici jednostasvno daju otkaz ukoliko im uslovi ne odgovaraju? Izgleda da vecina jos uvek nije svesna da su im upravo sunarodnici vecinom iz FBiH pre par decenija odbacili socijalizam, odnosno silna prava radnika, mocne sindikate, dozivotna zaposlenja, ali u isto vreme i otvorili dosta novih mogucnosti. Tako da se prilagodite vremenu i sistemu, ili "slobodno" nastavite da robujete i kukate.
to nije 100 km to je pola plate kod takvih zlotvora takve poslodavce u Hag treba mamu im zločinačku genocidišu omladinu da ne možeš porodicu imat pa onda arape naseljavajte mamu vam balijandersku .
Tako je kod privatnika.Ako ti se ne svidja,samo ti kaze hajde ti fino,ima ko hoce.Sutra ti nadje zamjenu.Sirotinje ima na izvoz,pa ce raditi i za manje.Moze im se,pa mogu ucjenjivati i raditi sta hoce.Trazili ste kapitalizam,htjeli ste da skinete socijalizam,eto vam ga sad,pa uzivajte u "demokratiji i ljudskim pravima".Dobro dosli u kolonijalno doba.Ko prezivi,pricace!!!
Neznam sta se iscudjavate narode.Ovako je otkako se rat zavrsio.Nastupio divlji kapitalizam,a kako koja godina prolazi polozaj radnika je sve gori i tezi.Cilj poslodavaca je da nas svedu na roblje,ali bukvalno.Jos malo pa se plate nece nikako ni isplacivati,nego ce radnicima davati sadake koliko oni odrede.Ugovori se potpisuju samo pro forme,nista se ne postuje sto u njemu pise.Plate male,pa jos i kasne,nema slobodnog dana,ili dobijes 1 u 15 dana,nema godisnjeg,nema bolovanja.
Najbolji prikaz trulog kapitalizma koji je kod nas prisutan. Čast izuzetcima. https://www.youtube.com/watch?v=haWfZSlyCF0
Zato ja drug moj svaki mjesec 100 000 u dzep stavim
VIDIM JA - BRZO ĆE _SRP I ČEKIĆ_ NA ULICU, PA NA AJFELOV MOST!
jos radis i ti bi jos i platu pa nije ti ovo diznilend hahahhh
Jest vala. Ljudi nezahvalni. Kukaju daj im posao. Zaposliš ih pa onda kukaju daj im i plati što rade, a i slobodan dan ubaci usput. Sve nezahvalno. Dadneš prst, odmah hoće šaku.
meeee, meee, meeee.....
kakvi radnici?! mislite roblje? da roblje,da se ne lazemo uostalom i treba nas sve generalno strat nismo bolje ni zasluzili lp
zanimljiva je upotreba navodnika ''plata'' ''pomoć''
Ovde meni nesto smrdi....Moje misljenje je da doticni direktor ovo nije napisao iz razloga sto je ostavio fizicki trag za nezakonitosti.Ako je takav,dovoljno mu je usmeno prenijeti naredbu i to je to.Ja da sam gazda,ni u ludilu ovo nebih smjeo uraditi.Moguce je jednostavno da neki ljubomorni radnik zeli da napakosti bivsoj firmi.
Zašto ste sakrili ime te "kompanije" i tog "gazde"? Zašto da se te robovlasnike štiti? Objavite molim vas da znamo svi mi ko je taj "poduzetnik", mamu mu njegovu tajkunsku. Toliko je moćan a nije sposoban blagovremeno radnike isplatiti i osigurati im jedan dan sedmično slobodan, što je zakonsko pravo svakog radnika. Čuj molim te moraš pitati deset dana unaprijed za slobodan dan, kao da ti rade uslugu, a ne da te taj dan po zakonu sljeduje.
Ma izmisljaju ovo da bi skupljali pare preko posjeta, da je ovo istinito popljuvali bi oni ovu firmu za manje od 5min
zato si bi sutra on okupio radnike i lijepo im kazao "unistili ste ugled firme, iduci mjesec plata manja za 80%,ako ce te se zaliti obratite se pismenim putem deset dana prije platne liste"