{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta sve piše u knjigama žalbi: Građani se žale na brak, zdravlje, traže srodne duše

N
14.8.2014. u 12:20
78
40
Šta sve piše u knjigama žalbi: Građani se žale na brak, zdravlje, traže srodne duše
78
Šta sve piše u knjigama žalbi: Građani se žale na brak, zdravlje, traže srodne duše
Zapažanja koja građani Bosne i Hercegovine ostavljaju u knjigama žalbi u javnim objektima često znaju biti komična i nevezana za objekt na koji se knjiga žalbi odnosi.
Tako su i u knjigama žalbi, a koje su novinari Patrije prelistali u nekoliko javnih objekata u Kantonu Sarajevo, građani često ostavljali poruke neprimjerenog i šaljivog sadržaja.

Jedan od građana Općine Vogošća požalio se u knjizi žalbi Elektrodistribucije BiH kako je osoblje u u apoteci vrlo nekorektno prema njemu, jer mu nisu dali lijekove iako je imao recept.

"Došao sam da podignem lijekove, a oni nisu htjeli da prime recept. Stvarno sramota. Treba da umrem ovdje u apoteci. Neću više nikada doći", napisao je ogorčeni građanin u knjizi žalbi Elektrodistribucije BiH u Vogošći.

U knjigama žalbi nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu također je mnoštvo čudnih zapažanja. Jedan građanin se požalio kako u dotični objekt dolazi već neko vrijeme, ali je primijetio da žene koje također dolaze u taj lokal su vrlo ružne i da on više neće biti njihov gost.

"Dođem da se odmorim i da uživam u ljepoti žena, a vi navukli nekakav hamelj, duša me zaboli od njih", napisao je gost.

Drugi se požalio kako je kafa u tom objektu početkom 2014. godine bila 1 KM, ali kada je sada ponovo došao, kafa je koštala 2 KM. Samo je sudbina htjela, napisao je ogorčeni gost, da on u džepu ima 2 KM i da se ne obruka pred cijelom kafanom.

"A šta da sam kojim slučajem pozvao neku damu da i ona popije kafu. Zbog vašeg poskupljenja cijena ja bih propao u zemlju jer ne bih imao novca da platim. Što se mene tiče, objekt možete zatvoriti jer više ovdje ne ulazim", napisao je.

U knjigama žalbi mogu se vidjeti i brojevi telefona slobodnih muškaraca, drugi se žale na loš brak... Jedan muškarac je napisao kako čak 30 posto svojih mjesečnih primanja troši u dotičnom restoranu jer u njemu radi plava djevojka koja mu se izuzetno sviđa, pa moli da do narednog njegovog dolaska ona, također u knjizi žalbi, odgovori da li je slobodna.

Prema važećim zakonima Bosne i Hercegovine svaki javni objekt mora posjedovati knjigu žalbi, koja treba biti istaknuta na vidnom mjestu, piše NAP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: