BiH
78

Šta sve piše u knjigama žalbi: Građani se žale na brak, zdravlje, traže srodne duše

NAP
Zapažanja koja građani Bosne i Hercegovine ostavljaju u knjigama žalbi u javnim objektima često znaju biti komična i nevezana za objekt na koji se knjiga žalbi odnosi.

Tako su i u knjigama žalbi, a koje su novinari Patrije prelistali u nekoliko javnih objekata u Kantonu Sarajevo, građani često ostavljali poruke neprimjerenog i šaljivog sadržaja.

Jedan od građana Općine Vogošća požalio se u knjizi žalbi Elektrodistribucije BiH kako je osoblje u u apoteci vrlo nekorektno prema njemu, jer mu nisu dali lijekove iako je imao recept.

"Došao sam da podignem lijekove, a oni nisu htjeli da prime recept. Stvarno sramota. Treba da umrem ovdje u apoteci. Neću više nikada doći", napisao je ogorčeni građanin u knjizi žalbi Elektrodistribucije BiH u Vogošći.

U knjigama žalbi nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu također je mnoštvo čudnih zapažanja. Jedan građanin se požalio kako u dotični objekt dolazi već neko vrijeme, ali je primijetio da žene koje također dolaze u taj lokal su vrlo ružne i da on više neće biti njihov gost.

"Dođem da se odmorim i da uživam u ljepoti žena, a vi navukli nekakav hamelj, duša me zaboli od njih", napisao je gost.

Drugi se požalio kako je kafa u tom objektu početkom 2014. godine bila 1 KM, ali kada je sada ponovo došao, kafa je koštala 2 KM. Samo je sudbina htjela, napisao je ogorčeni gost, da on u džepu ima 2 KM i da se ne obruka pred cijelom kafanom.

"A šta da sam kojim slučajem pozvao neku damu da i ona popije kafu. Zbog vašeg poskupljenja cijena ja bih propao u zemlju jer ne bih imao novca da platim. Što se mene tiče, objekt možete zatvoriti jer više ovdje ne ulazim", napisao je.

U knjigama žalbi mogu se vidjeti i brojevi telefona slobodnih muškaraca, drugi se žale na loš brak... Jedan muškarac je napisao kako čak 30 posto svojih mjesečnih primanja troši u dotičnom restoranu jer u njemu radi plava djevojka koja mu se izuzetno sviđa, pa moli da do narednog njegovog dolaska ona, također u knjizi žalbi, odgovori da li je slobodna.

Prema važećim zakonima Bosne i Hercegovine svaki javni objekt mora posjedovati knjigu žalbi, koja treba biti istaknuta na vidnom mjestu, piše NAP.