Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dejtonski sporazum jje dan kada je alijanizetbegovic unistio jedan narod kompletan, zabio im noz u ledja i osudio na propast. Nakon toga je krenula divljacka pljacka bosnjaka od strane SDA i alijine garde kleptomana koji 25 godina kao i danas nemilosrdno pljackaju i unistavaju i dezavu i narod
Nijedan narod na svijetu nakon Genocida nebi išao agresoru potpisati pola države, kao mi čto damo pola BiH chetnicima
E jado jadni da ti Alije nije bilo, danas bi ovo bila Srbija. Zakukali ste potpisuj Alija da je ko avlija, a sad vam ne valja. Kad spomeneš Aliju ima da ustaneš jugobalijanderu jedan.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Мир нема алтернативу , а на младим генерацијама које долазе је да се договоре и направе уређење по мјери сваког човјека.
Gdje su 2 orginala Dejtonskog sporazuma, koje je Alija Izetbegovic potpisao u Dejtonu i Parizu ? Pitajte njegovog sina Bakira Izetbegovica o tome, jer on vjerovatno zna gdje su ovi orginali, jer mu babo nije samo ostavio u amanet BiH, vec i svu okretnu i nepokretnu imovinu.
Gelecek......a gdje si to ti procitao da je RS internacionalno priznata republika. Hajde prosvijetli nas. Jeste ali u snovima ovih koji su jos trenutno na vlasti. Hvala ti na Aliji, Bakiru, Dodiku i Covicu, SDA, SNSD, HDZ i svi njihovi paraziti. Svi koji ih podrzavaju, evo im zivota kojim zive jadno. Pocele su promijene, ako se ne nastavi i to ubrzano, nema ni RS ni Federacije a ni BiH.
Ilham Aliyev hajde matere ti usput oslobodi i pola BiH
A gdje je pečat ?
zalosno...stariji sa snimka ne upamtise za zivota nista dobrog a ova omladina vec ostarila.. . jos tapka u mjestu i nista dobrog..
Alija nije imao cilja za poslije. Tu je akademik Muhamed Filipović bio puno praktičniji. Krajem 94 predvodio SDA delegaciju u Beogradu na pregovorima za ostanak u Ex Jugoslaviji. Dogovor je bio da BiH ostane jedinstvena i da General BiH vojske bude uvijek Bošnjak i da građani BiH nemoraju služiti vojsku izvan grnaica. Uz to puna politička neovisnost. Sve bilo pred potpisom. Ali Alija na kraju nije potpisao. Sad je BiH podjeljena. RS je sad internacionalno priznata srpska republika.
Trebao je alija biti prvi predsjednik skracene jugoslavije. Ali je odbio pritiskom zapadnjaka
@BrExIt Ali bilo je i stvari koje g. Filipović nije vidio. A to je bila ideja u dogovoru sa Miloševićem da bi se u idućem koraku nešto slično moglo ponuditi i Hrvatskoj. To je bilo poprilično nerealno, jer je zapad već prihvatio i Sloveniju i Hrvatsku. Alija se nije usudio sam ostati bez Hrvata. Jer i kraljevina SHS se isto raspala na poznat način.
*evo ai nas Alija ko niko drugi
Slušam bn radio i neki stručnjak sa Manjače tvrdi da je srbija garant dejtona a ne kao zaraćena strana, onda pročita gdje piše da je srbija ovlašteena da potpiše u ime Srba iz BiH. Eto konja pa šta su Srbi bili u BiH nego zaraćena strana a oni potpisali u njihovo ime. Potpisali u ime zaraćene strane. Srbizam je opasna bolest.
@Rogatica Pa mogu ti reći da si u pravu..otkud Srbiji pravo da bilo sta potpisuje u ime Srba iz BiH..TO NIKAKO NE MOGU DA SHVATIM, AKO JE VEĆ DOSLO DO RASPADA JEDNE ZEMLJE, EX ju..
Da su političari malo bolji, mogla se i na tim dejtonskim temeljima izgraditi bolja i funkcionalnija država nego što je danas. Rat je okončan neriješeno. Da se išlo do kraja ko zna šta bi bilo, možda bi oslobodili Prijedor, eventualno Banja Luku, ali s druge strane možda bi u Goraždu imali novu i još veću Srebrenicu. Najbitnije je da je BiH ostala u svojim granicama.
Poserem se i popišam na Daytonski sporazum i nakaradnu Rs i sve srbe koji misle da ta nakarada treba postojati
@gooUser1606026024 Hebali tebi srbi nakaradni sve živo!!!!!!!!!
Alija sam nametno ime RS...
Poćeeci
legalizacija etnickog ciscenja masovnih ubijnaj civila..To je taj Dejton koji se treab slaviti i kojem dajemo toliku medisku paznju i dalje zelimo zamlacivati narod i vrjedjati zrtvu.Koja je primorana gledati hvalospjeve pojedinaca... kalibra Silajdzic,Sacirbegovic koji su eto junaci naseg vremena i donjeli su nam toliko zeljni mir...koji je nastao na krvi ,nepravdi, prrogonu otimacini.Sad, naravno ....Siti vuci i Ovce na broju.
Vidljivo je iz komentara da bi neki voljeli da nije uspostavit mir i da se po prepunim bolnicama liječe izranjavani itd.