Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Možeš ti relativizirati stvari koliko god želiš i zamatati ih u stotinu celofana, ali je činjenica da Komšićoglua nisu izabrali Hrvati i tu je kraj priče o toj temi. Tim potezom (tvog, velikobošnjačkog i, realno, miloševićevsko-fash.ističkog) SDP-a najviše gubi MOJA DOMIVINA BiH, a odmah potom bošnjački narod, jer je Lagumdžijina politika ta koja upravo zadaje smrtni udarac MOJOJ JEDINOJ DOMOVINI BiH..
selo s trolejbusom.
Navrni kad u rodni grad !!
Slazem se... ne pravi se od drzavnih para... ali, zar nije krajnje bezobrazno graditi \"dvore\" u zemlji i medju narodom čija je osnovna egzistencija ugrožena? Zar Islam ne propisuje skromnost kao vrlinu? Zar nije propisano da se, po Islamu, daje zekjat i pomaze onima kojima je pomoc potrebna? Ja mislim da je krajnje bezobrazno graditi dvore i tražiti novce od BH građana za nečiju rezidenciju, dok drugima treba za liječenje, zar nije tako? Pitam se, koliko su isti pomogli liječenje naših sugrađana? Nemam ništa protiv izgradnje dzamija i drugih vjerskih objekata koji namjenski se grade i obnavljaju od strane donatora, ali rezidencija... to je bezobrazluk!
U cemu si se ti (pro)naso uvrijedjen? Kupljena diploma, posao po stranackoj liniji ili masni nadredjeni? Brijem da ne znas citat, jer da znas ne bi pisao repliku koja nema veze sa komentarom. Drustu u kojem sam ja itekako doprinosim(i eto, da me nadjes na internetu vidio bi da mi pored imena stoji FROM BIH) i, istina, zato primam placu x3, konvertaj u eure vecu nego sto sam imao u BiH. Ono sto nemam ovdje je luksuz da pljujem i psujem po drzavi i sistemu, jer sam , ipak, samo u gostima. Ono sto moram trpit je i cinjenica da izvan posla, na spomen da si Bosanac dobijes pogled iznenadjenja(da ne kazem razocarenja), znas ono kad te lik ispred tebe krene mnozit sa nulom. Nije nimalo fin osjecaj, ali je bolji nego tapsanje hijena po ramenima u zemlji koje je, nazalost, isto mnoziva jedino sa 0. A sto se tice konformizma, pa ne moj me nasmijavati. Pa BIH vode (u propast) konformisti. Ili, bolje, gdje i kako to ti zivis, pa ne to (jos) nisi skont\'o?
MADE IN USA
... a ko je tebi kriv sto si glupko bez icega, pa i pameti, i zavidis i pjenis na svakog ko je imalo u zivotu uspio. /co\'ek se ne mora muciti i birati ove nase pametnjakovice a, tebi to bas ide od ruke i uzivas sto je tako/.
Nista nam godina nece donijet. Moramo donijet mi sami sebi.
Tekst je dobar ali.. Ne moze da se ne spomene IZ i nova zgrada rijaseta. Ko da je rijaset pravi od drzavnih para. Ko da je pravi iz njegovog dzepa. Ko da je rijaset obavezan da rjesava ekonomska pitanja u BiH. Ko da je rijaset obavezan da hrani nekoga. Pa dokle vise mamlazi isfrustrirani? Dokle god ovako pisete, jasno pokazujete sta vam je u dusi. A bogme i u glavi.
....ostani tamo gdje jesi. Doprinesi tom drustvu u kome si dobrobit i blagostanje..au, misim , samo tebi dobrobit... u nedavnoj studiji o emigraciji u tzv. zapadnim zemljama, gradjani tih zemalja se najvise bune zbog ovih novih (pout tebe i nas opcenito bosanca, balkanaca, meksikanaca, i inih) emigranata koji samo uzimaju teskom mukom napravljeno i steceno u tim drusvima a nicim ne doprinose razvoju tih drustava.... dakle, komformisti nam ne trebaju- uzivaj tamo...tamo je bolje
Obicno me, Boricu, iziritiras jednom hefticno ili kako vec izlaze tvoje litanije. Al\' ovaj ti je tekst dobar. Prvi put nisi temom promasio ideju. Samo, sta nakon sto priznamo poraz sekularnog, gradjanskog, progresivnog etc.(ako ih je u ovoj zemlji iko uistinu promisljao i \'nanijetio\' sprovesti zarad kolektivnog interesa sva tri blentavluka)?! Ja nekih par godina ne zivim u BiH i stalno lazem sebe da je to privremeno (dok ne zavrsim specijalizaciju, dok ne skupim dovoljno love da kupim svoj stan, dok za posao u BiH ne budu trebale partijeske/stranacke knjizice, dok se \'sredi situacija\' i dok se izvrsi revizija svih diploma stecenih od 90ih na ovamo(!), dok nepismeni, neobrazovani, al\' \'usistemljeni\' kreteni na rukovodecim pozicijama (a zbog takvog jednog sam i donio odluku da razgulim) budu proslost!), jer nije bas ugodno biti Bosanac u danas ksenofobicnoj Evropi cak i ako imas dobar posao i lovu. Ali bolje biti nista u nesto, nego nesto u nista, a to je danas BIH.
Hvala na podršci. Kolumnu sam pisao 5 dana jesam Džeke mi. i drago mi je da istu lajkate.
E moj Faruče....ispša ti pravi de bi... Pomislit će ljudi da si i ti reketar ala Bakir... i da se svome Šefu svako jutro klanjaš i moliš za šačicu hljeba.... Sramotaaaa
Slazem se sa svim osim u vezi sa dijelom o Duski Jurisic. Iskompleksirana i teroristicki nastrojena prema svemu sto hoda. Mjesto joj je kući, mojne da je vise gledamo.
krucijalni problem je sto su balkanski glasnogovornici nebeski narod sa nebeskim ljudima kao sto je tito, tudjman, arkan.... ma sve heroji do heroja, pa onda religija koja je nebeska stvar nebeskog naroda.... a bogme, sve bogalj do bogalja, propalica do propalice, koja ismijava napredna drustva i uspjesne drzave, svakog slobodnog trenutka :D katastrofa.
Rekrdan BiH transfer naseg Dijamanta Dzeksona i definitivni stecaj torpeda.