{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


St. Louis: Bosanci i Hercegovci protiv nepravde u Palestini

3.12.2012. u 17:18
0
St. Louis: Bosanci i Hercegovci protiv nepravde u Palestini
0
Sedam mladih ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine protekle subote u St. Louisu održalo je mirni protest protiv nepravde koja se čini narodu Palestine.

Dino Fajić, Lejla Kadrić, Akif Čogo, Denis Kuzelj, Ibro Tucaković, Adis Mahmutović i Katarina Sedlacek okupili su se ispred najvišeg spomenika na svijetu, luka poznatog i kao Vrata zapada, s transparentima kojima su poručili: "Oslobodite Palestinu, zaustavite okupaciju", citirali su Martina Luthera Kinga Jr. koji je rekao: "Nepravda bilo gdje je prijetnja pravdi svuda" te su naglasili da se u slučajevima nepravde ne može biti neutralan jer to onda znači izabrati stranu tlačitelja.

Mnogobrojni građani pridružili su se ovom protestu, a podržale su ga i gradske vlasti. Prolaznici su se zaustavljali i zahvaljivali pokretačima protesta, a bilo je i onih koji nisu znali šta se to dešava u Palestini.

"Bili smo sretni što im možemo govoriti o tome", kaže Lejla Kadrić. "Također smo bili ponosni što nas je podržala ovdašnja bh. zajednica i grupa 'Narod Palestine' iz St. Louisa."

Kadrić dodaje da njihov stav nije uzdrmala suzdržanost predstavnika BiH na glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o statusu Palestine.

"Trudili smo se da ovaj protest bude što manje politički, jer političke odluke ne predstavljaju mišljenje većine, pa smo se fokusirali na uspjeh u podizanju svijesti o dešavanjima u Palestini. Bosanci i Hercegovci u St. Louisu će uvijek biti uz palestinski narod i dići glas protiv nepravde u bilo kojem dijelu svijeta", poručila je za kraj naša sagovornica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: