{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SSOOiO KS: Zašto Savez samostalnih sindikata BiH šuti?

F
20.2.2014. u 11:21
0
17
SSOOiO KS: Zašto Savez samostalnih sindikata BiH šuti?
0
SSOOiO KS: Zašto Savez samostalnih sindikata BiH šuti?
Foto: Klix.ba
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo (SSOOiO KS), na osnovu konsultacija sa članstvom, dao je podršku opravdanim, mirnim i nenasilnim protestima građana BiH, te izrazio simpatije prema opravdanim zahtjevima.
Ovaj sindikat ujedno javno postavlja pitanje Savezu samostalnih sindikata BiH i njegovim rukovodiocima Ismetu Bajramoviću i Salihu Kruščici, čiji je zadatak da štite prava radnika i njihovih porodica, te onih radnika koji su izgubili radna mjesta zbog loše i pogrešne privatizacije, zašto nisu na čelu u borbi za zaštitu ekonomsko-socijalnog položaja i radno-pravnog statusa obespravljenih koji su ovih dana na ulicama širom BiH.

"Zašto Savez samostalnih sindikata BiH šuti? Kome odgovara SSSBiH odvojen od baze? Šta u ovim teškim vremenima i trenucima za sve građane BiH radi SSSBiH, osim što ubire članarinu i redovno dijeli visoke plaće svojim službenicima? Zašto je važnije Bajramoviću da udovolji Zlatku Lagumdžiji i SDP-u nego dati podršku demonstrantima u njihovim legitimnim zahtjevima? ",ističe se u saopćenju.

SSOOiO KS se distancirao od takvog sindikalnog djelovanja i javno izrazio neslaganje s politikom SSSBiH, koji je postao "maska nekih političkih partija, koje žele, na sreću neuspješno, uspavati radničku klasu pomoću SSSBiH", zaključuje se u saopćenju SSOOiO-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: