{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srpko Pustivuk se izjasnio da nije kriv

S
25.8.2010. u 13:35
0
1
Srpko Pustivuk se izjasnio da nije kriv
0
Srpko Pustivuk se izjasnio da nije kriv
Na ročištu za izjašnjenje o krivici pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Srpko Pustivuk, optuženi Pustivuk izjasnio se da nije kriv, saopćeno je iz Suda BiH.
U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Pustivuk, dana 29. maja 1992. godine ili približno tog datuma, zajedno sa grupom od desetak naoružanih vojnika Prve Srpske Ilijaške brigade, došao do porodične kuće u selu Gornja Bioča, općina Ilijaš. Tom prilikom optuženi Pustivuk je, navodno, zajedno s ostalim vojnicima, pucajući iz pješadijskog naoružanja, usmrtio jednog civila i teško ranio tri. Kako nadalje navodi optužnica, optuženi Pustivuk je dana 31. maja 1992. godine, zajedno sa pripadnicima Vojske Srpske Republike BiH i milicije, učestvovao u nezakonitom zatvaranju i lišenju slobode civila Bošnjaka, u osnovnoj školi u Gornjoj Bioči.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 30. jula 2010. godine optužnicu u predmetu Srpko Pustivuk, koja Srpka Pustivuka tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. stav 1., tačke a) i c) i stav 2., tačka e), a u vezi sa članom 180. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i članom 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: