Općina Centar
89

Sretnim mališanima Doma na Bjelavama obnovljeno igralište

Klix.ba
Uspješno su okončani rekonstruktivni radovi vrijedni 20.000 maraka na ciciban igralištu Doma na Bjelavama. Ovoj informaciji posebno su se obradovali brojni mališani, štićenici Doma.

Naime, Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju", čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar okončala je radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u dvorištu Kantonalne javne ustanove “Dom za djecu bez roditeljskog staranja“. Radovi su podrazumijevali uređenje kompletne rekonstrukcije, odnosno zamjenu podloge te postojećeg mobilijara kojeg čine kule penjalice, njihalice, ljuljačke, tobogani, vrteške i sl.

Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar sa Sabinom Špago, direktoricom JU "Centar za sport i rekreaciju" posjetio je igralište, nakon čega je predato na upotrebu štićenicima Doma na Bjelavama.

Tarik Smailbegović, direktor Doma, zbog svekolikog doprinosa, uručio je zahvalnice načelniku Ajnadžiću i direktorici Špago tokom njihove posjete.

JU “Centar za sport i rekreaciju“ planira i rekonstrukciju ciciban igrališta u Ulici branilaca Šipa gdje su započeli radovi na obnovi podloge, te mobilijara.
Ova Javna ustanova ima obavezu da održava 20 ciciban igrališta i jedan sportski teren na području Centra.