{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sretnija treća dob: Općina Centar Sarajevo otvara Centar za zdravo starenje

21.9.2015. u 14:12
180
8
Sretnija treća dob: Općina Centar Sarajevo otvara Centar za zdravo starenje
180
U sarajevskoj Općini Centar danas je potpisan Memoranduma o razumijevanju kojim su dogovoreni detalji o Centru za zdravo starenje koji će biti napravljen na području ove općine.


Memorandumom o razumijevanju definisane su obaveze i odgovornosti Općine Centar i Udruženja ''Partnerstvo za javno zdravlje'' u vezi sa implementacijom projekta Centar za zdravo starenje, koji će uskoro biti otvoren u renoviranim općinskim prostorijama u Titovoj ulici 12 (nekadašnji restoran "La Famiglia").

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića dokument je potpisala Jasna Beba, sekretar Općinskog organa uprave, a u ime Udruženja ''Partnerstvo za javno zdravlje'', koje će implementirati projekt, Memorandum je potpisala Svjetlana Fabijanić-Grbić, predsjednica Udruženja.Naglasivši da se privode kraju pripreme za otvaranje Centra, Beba je uputila riječi zahvalnosti Općinskom vijeću u ovom sazivu, načelniku i ostalima koji su dali doprinos i podršku ovom značajnom projektu, a posebno da se osigura adekvatan prostor za rad Centra za zdravo starenje koji ima za cilj poboljšanje kvaliteta života starijih osoba i animirati ih da što više sudjeluju u društvenim aktivnostima te da kvalitetno, zdravo i aktivno provode slobodno vrijeme.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić istakao je da zakonodavna i izvršna općinska vlast može biti ponosna što je jedinstveno i u punom kapacitetu dala podršku ovom izuzetno značajnom projektu koji je visoko rangiran na listi prioriteta Općine Centar.

"Očekujemo od Udruženja 'Partnerstvo za javno zdravlje' da opravda ukazano povjerenje i da budu dobri partneri u ostvarivanju vizije projekta", dodao je Ajnadžić.Predsjednica Udruženja ''Partnerstvo za javno zdravlje',' koje djeluje na području svih gradskih općina i ima dobra iskustva u takvim projektima, naglasila je kako je ovakav jedan centar važan za ljude treće životne dobi kojima je pružena mogućnost da se međusobno susreću i druže, da se socijaliziraju i ne osjećaju usamljenim.

Otvaranje Centra planirano za početak 2016. godine, te će do kraja ove godine biti završeno opremanje obnovljenih prostorija u Titovoj 12.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Centar je na sjednici, održanoj 5. marta 2013. godine, prihvatilo inicijativu Varje Nikolić, a koju je podržao načelnik Bećirević, da se pokrenu aktivnosti za osnivanje Centra za zdravo starenje na području općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: