{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sredstva osigurana, no popis stanovništva 2011. upitan

S
8.5.2009. u 10:44
0
5
Sredstva osigurana, no popis stanovništva 2011. upitan
0
Sredstva osigurana, no popis stanovništva 2011. upitan
Foto: Sarajevo-x.com
Direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović rekao je da je interresorna radna grupa uradila nacrt zakona o popisu stanovništva u BiH i uputila ga Savjetu ministara, no da je s pripremama za popis BiH kasno otpočela tako da popis stanovništva predviđen za 2011. još nije potvrđen.
Milinović je za rekao da je ovaj nacrt zakona jedan od važnijih koraka da bi bili ispunjeni uslovi da popis bude održan 2011. godine.

"Za pripreme popisa stanovništva Agencija ima na raspolaganju milion KM, kako je odobreno u ovogodišnjem budžetu. Trenutno se radi na popisnici za osobe i domaćinstva, te dizajnu upitnika koji treba da bude usaglašen sa evropskim standaradima", rekao je Milinović za "Nezavisne novine".

On je dodao da pripreme za popis stanovništva obično traju od tri do pet godina, a da je BiH sa pripremama krenula sa zakašnjenjem zbog čega bi svako odugovlačenje dovelo u pitanje održavanje popisa 2011. godine.

Nacrtom zakona o popisu stanovništva u BiH predviđeno je da se prilikom popisa stanovništvo BiH izjašnjava o nacionalnoj, vjerskoj i jezičkoj opredijeljenosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: