{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednjoškolcima u KS-u omogućeno sticanje diplome o poznavanju francuskog jezika

F
7.10.2016. u 12:48
0
5
Srednjoškolcima u KS-u omogućeno sticanje diplome o poznavanju francuskog jezika
0
Srednjoškolcima u KS-u omogućeno sticanje diplome o poznavanju francuskog jezika
Sporazum o uvođenju i organizaciji polaganja DELF ispita za sticanje diplome o poznavanju francuskog jezika, u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama u nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, potpisao je danas resorni ministar Elvir Kazazović sa ambasadoricom Francuske u BiH Claire Bodonyi.
DELF je diploma koja je, osim u Francuskoj, priznata u još 80 zemalja članica Frankofonije, među kojima je i Bosna i Hercegovina, a potvrđuje poznavanje francuskog jezika na jednom od četiri početna nivoa Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike: A1, A2, B1 i B2.

Po riječima ministra Kazazovića, ova diploma će biti namijenjena učenicima srednjih škola Kantona Sarajevo u kojima se trenutno izučava francuski jezik. Svi učenici ovih škola moći će se prijaviti za polaganje ispita i steći diplomu, dok će na provođenju ispita biti angažovani prethodno educirani i certificirani profesori.

Kako je u sporazumu navedeno, francuska ambasada u BiH delegira centralno upravljanje školskim DELF-om Francuskom institutu u BiH koji je zadužen za njegovu organizaciju, te obuku i certificiranje profesora francuskog jezika u školama Kantona Sarajevo za proces polaganja ispita, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: