Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Očito je da večina, pogotovo Bošnjaci, nema pojma o čemu se ovdje uopće radi!
Neka pročitaju ostale članke vezane uz ovu tematiku!
Ne bi to bila "nova" škola po bosanskom planu i programu, nego PRVA škola po bosanskom nastavnom planu i programu, jer postojeće dvije srednje škole u Jajcu rade po hrvatskom planu i programu! Ali, glupi Bošnjo konta da bi to bila podjela, a djeca već podijeljena u postojećim školama, i još im djeca dobijaju svjedočanstva s grbom HZHB!
Ti si glup. Djeca ne žele da se dijele u Jajcu. Ovo što stariji rade djeci je strašno.
Znam ja da uče po tom programu, ali nije podjela riješenje. Naravno da bi bila podjela odvojiti djecu u dvije različite škole. Evo sad mogu izabrati i drugi grb na svjedočanstvu. Ovaj rat treba polako voditi. Bitku po bitku. Podjela u dvije škole nije riješenje jer stvara još veću razliku među djecom i temelje za mržnju i buduće sukobe. Škola ne smije biti ni po bošnjačkom ni po hrvatskom planu i programu nego po Bosanskom. Jednog dana će tako i biti, ali samo na ovaj način.
neugodno se iznenadih koliko ima nacionalista iz mog naroda (bosnjak), djeca hoce zajedno da ih ne djele a vi hocete da ih razdvojite. tugo...
@MinoDerlin Prvo nije riješenje da se djeca podjele radi grba na svjedočanstvu. Ako bi se podijelili bitka je izgubljena. Nekad moraš doručkovati govna da bi večerao kavijar. Za rad bratstva i jedinstva treba i to pretrpjeti, a nastaviti se boriti kako bi se to promjenilo. Uostalom sada mogu birati šta će staviti na svjedočanstva. Djeca će zajedno sama vremenom shvatiti bolje stvari pa će se zajedničkim snagama još više ujediniti. Podjela bi stvorila samo nove mržnje. Shvataš?
@bajrone1980 ma moci ce birati sta ce im biti na knjizici. nije sve savrseno al ako se borili izgladit ce se. najlakse je podjeliti se. podjelena djeca se ne druze, stvaraju se predrasude jedni o drugim, mrznja a na kraju rat, ubijanja, ginocid
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jajce je jedan divan primjer kako se mozr skupa. pozdrav svim ucenicima
Sda je umjesto škole, prioritet bio da izgradi nelegalnu džamiju među hrvatskim kućama, zato će sada bošnjačka djeca biti šikanirana u školi pod kontrolom hdz
SMRT zločinckoj izdrkotini hzhbUZP-NDH i svim Hrvatima, hrvaticama i prljavoj hrvatskoj djeci koji misle da ta izdrkotina treba da postoji
ZASTO PREMIJER SBK TAHIR LENDO (SDA) NE RADI SVOJ POSAO I ZASTO NE STITI BOSNJACKU DJECU OD PODIVLJALOG USTASKOG FASIZMA?
ZASTO GRADONACELNIK JAJCA EDIN HOZAN (SDA) NE RADI SVOJ POSAO I ZASTO NE STITI BOSNJACKU DJECU OD PODIVLJALOG USTASKOG FASIZMA?
PA SAD OPET VI GRADJANI SBK I JAJCA GLASAJTE ZA LENDU BLENTU I HOZANA IZ SDA KAO I ONOG IZETBEGOVIC MAGARCA IZ SARAJEVA, PA CE VAM OPET DJECU GAZITI SAKA POKATOLICENOG I POHRVACENOG JADA NA IDENTICAN NACIN KAO STO TO RADE I VLASI PO GENOCIDU! SRAMITE SE, VECINA STE I U JAJCU I U SBK, A DJECU VAM APARTHEIDISE MAFIJA DRAGANA COVICA!
SDA/SBB IZGLEDA INTERESUJU SAMO DZAMIJE, IFTARI, MILION "POSTACA" NA OTVORENOM, KAO I TURSKI NACIONALNI PROBLEMI, A TO STO HDZovci LAGANO UZ KUKNJAVU O "MAJORIZACIJI" I "UGROZAVANJU" PREUZIMAJU OPCINE I KANTONE I U ONIH FRTALJ BOSNE KOJE IM ALIJA NIJE POKLONIO VELIKODUSNO U DAYTONU, TO NIKOM NISTA? STA IMA KOJI QUUURAC NEKA KATICA ODREDJIVATI HOCE LI BOSNJACKE DJECA IMATI NOVU SKOLU ILI NECE, SMIJENJUJTE TO MAGARCI SDA/SBB!
AKO POSTOJE ODVOJENE SKOLE U BILO KOJEM DIJELU FBIH, ONDA OVOJ UVALITE QUUURAC U USTA I GRADITE TU SKOLU!
ZASTO PREMIJER SBK TAHIR LENDO (SDA) NE RADI SVOJ POSAO I ZASTO NE STITI BOSNJACKU DJECU OD PODIVLJALOG USTASKOG FASIZMA?
NE KONTAM, KAKO JE NEKA KATICA MINISTRICA OBRAZOVANJA KANTONA GDJE SU BOSNJACI VECINA? EH KAKO, PITAM SE JA, A SVJESTAN SAM BOSNJACKIH MAGARACA I NJIHOVIH MAGARECIH POTEZA DA MANJINE POSTAVLJAJU NA NAJODGOVORNIJA MJESTA.
SDA/SBB IZGLEDA INTERESUJU SAMO DZAMIJE, IFTARI, MILION "POSTACA" NA OTVORENOM, KAO I TURSKI NACIONALNI PROBLEMI, A TO STO HDZovci LAGANO UZ KUKNJAVU O "MAJORIZACIJI" I "UGROZAVANJU" PREUZIMAJU OPCINE I KANTONE I U ONIH FRTALJ BOSNE KOJE IM ALIJA NIJE POKLONIO VELIKODUSNO U DAYTONU, TO NIKOM NISTA? STA IMA KOJI QUUURAC NEKA KATICA ODREDJIVATI HOCE LI BOSNJACKE DJECA IMATI NOVU SKOLU ILI NECE, SMIJENJUJTE TO MAGARCI SDA/SBB!
Prvo idiote ne dernjaj se! Drugo nabijem ti na qurac i većine i manjine. Umjesto dase borimo da smo svi jednaki vi stalno gurate pod nos koga ima više, koga ima manje. Yebite se naci-etno fašisti!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka čast. Još jedan primjer da HRHB poštuje sve nacionalne manjine pa i Bošnjačku nacionalnu manjinu. Bravo za ministricu
Popišam ti se i na manjinu i na većinu!
Konačno poraz za nacionaliste!
još jedno popuštanje i poraz sda
@brcak108 Pa gotovo svi su glasali za sda, pogledaj rezultate zadnjih izbora.Sda je postavila za direktora nekog rođaka od načelnika koji je totalno nesposoban i nije znao da organizuje školu po bosanskom programu.To je glavni uzrok zašto je propala ta incijativa.
Stvarno se svi mutavi prave i šute na činjenicu da se u gomili škola u BiH ne izučava historija i geografija BiH.
SKANDALOZNO! ŠOKANTNO! Bošnjačka djeca koja su većina u bosanskom kraljevskom gradu Jajcu, moraju se obrazovati po nastavnom planu strane države!