BiH
17

Srebrenički SDS tvrdi da ih je nelegalno snimao odbornik SNSD-a

FENA
Opštinski odbor Srpske demokratske stranke (OO SDS) Srebrenica osuđuje incident koji se, kako je danas saopćeno, desio prošlog vikenda tokom stranačkog skupa u Mjesnoj zajednici Crvica (Skelani) kada je ispod stola pronađen mobilni telefon, namješten za snimanje, čiji je vlasnik odbornik SNSD-a Dragić Glišić.

"Izražavamo zabrinutost zbog saznanja da se u režiji SNSD-a i na lokalu prisluškuju i prate oni koji ne pripadaju toj političkoj opciji. Tako su tokom održavanja unutarstranačke izborne sjednice u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Crvica članovi SDS pronašli u sali, uključen za snimanje, mobilni telefon, koji je bio zalijepljen ispod stola", stoji u saopćenju srebreničkog SDS-a.

Naknadnom provjerom utvrđeno je, kako navode, da je vlasnik mobilnog telefona Dragić Glišić, odbornik SNSD-a u lokalnoj skupštini u Srebrenici, koji posjeduje ključeve od prostorije MZ u Crvici.

"Nije teško zaključiti da je mobilni telefon postavljen s ciljem da se snimi razgovor prisutnih na sastanku mjesnog odbora SDS-a", tvrdi se u saopćenju.

OO SDS Srebrenica poziva nadležne policijske strukture da se pozabave i ovim i drugim slučajevima prisluškivanja i praćenja političkih neistomišljenika i sankcionišu one koji to rade, kao i njihove nalogodavce.