BiH
287

Srebrenica priprema ispraćaj 174 žrtve: Selman Osmanović je ubijen sa sinovima

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedanaestog jula ove godine u Potočarima će biti ukopano još najmanje 174 žrtve genocida počinjenog nad Bošnjacima.

Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica Instituta za nestale BiH Lejla Čengić, radi se uglavnom o nekompletnim tijelima budući da su njihovi posmrtni ostaci pronalaženi u tri ili četiri sekundarne masovne grobnice koje su međusobno udaljene i do deset kilometara.

Među žrtvama koje će biti pokopane u Potočarima ovog 11. jula su otac i dva sina, otac i sin, te u još šest slučajeva dvojica braće...

"Najmlađa žrtva koja će biti ukopana ovog 11. jula je Senad (Rame) Beganović koji je ubijen kada mu je bilo 14 godina. Ukopani će biti i Selman Osmanović i njegova dvojica sinova Mujo (17 godina) i Jakub (20 godina). Također, bit će ukopan i Šaban Alić i njegov sin Hasan, te u još šest slučajeva dvojica braće", kazala je naša sagovornica.

Kada je riječ o braći koja će biti ukopana ovog 11. jula, to su: Safet (20) i Sadet (16) Suljić, Amir (20) i Asim (24) Mujić, Samir (23) i Nermin (19) Selimović, Džemir (18) i Islam (21) Halilović, Mirzet (20) i Izet (22) Salihović, te Omer (25) i Refik (19) Salkić.