{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama

S
SRNA
16.3.2012. u 16:12
0
4
Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
0
Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
Foto: SRNA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović saopštio je da je danas postignut dogovor da bošnjačka djeca od ponedjeljka, 19. marta, krenu na nastavu u Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici te da je u skladu sa ovlaštenjima formirao Školski odbor u ovoj školi.
"Dao sam nalog Pedagoškom zavodu Republike Srpske da u saradnji sa Prosvjetno-pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona obavi analizu i uskladi plan i program kako bi se po njemu odvijala nastava u idućoj školskoj godini. Sa ovim rješenjima saglasili su se svi učesnici današnjih sastanaka, a ostala pitanja iz peticije roditelja bošnjačke djece biće razmatrani u redovnoj zakonskoj proceduri", rekao je Kasipović.

Na pitanje da li će doći do promjene naziva ove škole Kasipović je rekao da se o tom pitanju ne odlučuje dok traje školska godina, a da će biti razgovarano o svim problemima u ovoj školi koje treba postepeno rješavati, s tim da je najvažnije da nastavni proces ne bude prekidan.

On je danas održao sastanke sa predstavnicima prosvjetno-pedagoških zavoda Republike Srpske i Tuzlanskog kantona, roditeljima bošnjačke djece, nastavnicima Osnovne škole i rukovodstvom opštine Srebrenica.

Predsjednik Koordinacionaog tijela roditelja bošnjačke djece Alija Tabaković izjavio je da je zadovoljan postignutim rješenjima i pozvao roditelje da od ponedjeljka šalju djecu u školu te istakao da će ih u toku vikenda pisano i elektronski obavijestiti o postignutom dogovoru i pozvati djecu na nastavu.

Direktorica ove škole Zorica Nikolić kaže da je zadovoljna što će djeca krenuti na nastavu i što je resorni ministar formirao Školski odbor, jer to zaposleni na svojim zborovima nisu uspjeli uraditi.

Učenici bošnjačke nacionalnosti započeli su 13. marta bojkot nastave u područnim školama u Potočarima, Osmačama, Osatu i Ljeskoviku, te manji dio u centralnoj Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici na poziv novoformiranog koordinacionog savjeta, čiji je predsjednik odbornik SDA Alija Tabaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: