{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama

S
16.3.2012. u 16:12
0
4
Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
0
Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
Foto: SRNA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović saopštio je da je danas postignut dogovor da bošnjačka djeca od ponedjeljka, 19. marta, krenu na nastavu u Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici te da je u skladu sa ovlaštenjima formirao Školski odbor u ovoj školi.
"Dao sam nalog Pedagoškom zavodu Republike Srpske da u saradnji sa Prosvjetno-pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona obavi analizu i uskladi plan i program kako bi se po njemu odvijala nastava u idućoj školskoj godini. Sa ovim rješenjima saglasili su se svi učesnici današnjih sastanaka, a ostala pitanja iz peticije roditelja bošnjačke djece biće razmatrani u redovnoj zakonskoj proceduri", rekao je Kasipović.

Na pitanje da li će doći do promjene naziva ove škole Kasipović je rekao da se o tom pitanju ne odlučuje dok traje školska godina, a da će biti razgovarano o svim problemima u ovoj školi koje treba postepeno rješavati, s tim da je najvažnije da nastavni proces ne bude prekidan.

On je danas održao sastanke sa predstavnicima prosvjetno-pedagoških zavoda Republike Srpske i Tuzlanskog kantona, roditeljima bošnjačke djece, nastavnicima Osnovne škole i rukovodstvom opštine Srebrenica.

Predsjednik Koordinacionaog tijela roditelja bošnjačke djece Alija Tabaković izjavio je da je zadovoljan postignutim rješenjima i pozvao roditelje da od ponedjeljka šalju djecu u školu te istakao da će ih u toku vikenda pisano i elektronski obavijestiti o postignutom dogovoru i pozvati djecu na nastavu.

Direktorica ove škole Zorica Nikolić kaže da je zadovoljna što će djeca krenuti na nastavu i što je resorni ministar formirao Školski odbor, jer to zaposleni na svojim zborovima nisu uspjeli uraditi.

Učenici bošnjačke nacionalnosti započeli su 13. marta bojkot nastave u područnim školama u Potočarima, Osmačama, Osatu i Ljeskoviku, te manji dio u centralnoj Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici na poziv novoformiranog koordinacionog savjeta, čiji je predsjednik odbornik SDA Alija Tabaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: