Srebrenica
0

Prekinut bojkot, bošnjački učenici ponovo u školskim klupama

SRNA
Škola u Srebrenici (Foto: SRNA)
Škola u Srebrenici (Foto: SRNA)
Bošnjački učenici prekinuli su bojkot i danas su došli na nastavu u područnoj školi u Potočarima i nekoliko područnih odjeljenja, gdje nisu dolazili prošle sedmice, rekla je Srni direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici Zorica Nikolić.

Ovim je ispoštovan dogovor ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Antona Kasipovića sa roditeljima bošnjačke djece, predstavnicima škole i opštine da djeca danas krenu na nastavu, a da se ostala pitanja rješavaju postepeno, dinamikom utvrđenom na sastanku održanom 16. marta.

Kasipović je na tom sastanku, u skladu sa ovlaštenjima, formirao Školski odbor u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Srebrenici.

On je dao nalog Prosvjetno-pedagoškom zavodu Republike Srpske da u saradnji sa Prosvjetnim zavodom Tuzlanskog kantona obavi analizu i uskladi plan i program nastave da bi se po tom programu održavala nastava u idućoj školskoj godini. 

Sa ovim rješenjima saglasili su se svi učesnici sastanaka održanih u prošli petak, a ostala pitanja iz peticije roditelja bošnjačke djece, kako je zaključeno, bit će razmatrana u redovnoj zakonskoj proceduri.

Nastava u centralnoj školi u Srebrenici i nekoliko područnih odjeljenja nije ni prekidana, jer su učenici svih nacionalnosti dolazili na časove.