BiH
11

Srđan Puhalo o skupovima u Banjoj Luci: Nismo čuli ništa novo

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučki socijalni psiholog Srđan Puhalo komentarisao je za Klix.ba jučerašnje skupove u Banjoj Luci. Puhalo kaže da nikome nije jasno šta poslije ovoga tj. da li će to biti kraj priče ili će se protesti nastaviti.

"Iako su se mnogi plašili, sve je prošlo u najboljem redu. Sasvim je jasno da je Republika Srpska neprikosnovena, ali da antagonizam između vlasti i opozicije postaje sve veći. Na samom mitingu nije se moglo čuti nista novo, vlast je potencirala izjave, a opozicija pored patriotizma i kriminal, korupciju, nepotizam i tešku ekonomsku situaciju", kazao je Puhalo u izjavi za Klix.ba.

Na pitanje ko je profitirao jer su i opozicija i vlast isticali zadovoljstvo i uspjeh skupovima, Puhalo je kazao da nije siguran jer "nismo čuli ništa novo".

"Niti smo čuli nešto novo, niti sam vidio entuzijazam jednih i drugih za nastavak borbe. Ne znam kako će poruke sa protesta da se interpretiraju među stanovnicima Republike Srpske", kazao je Puhalo.

Podsjećamo, jučer je na Trgu Krajine u Banjoj Luci održan miting vlasti na kojem je glavnu ulogu imao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. U isto vrijeme su pristalice opozicije iz RS-a u parku "Mladen Stojanović" održale proteste protiv aktuelne vlasti. Niko nije kazao šta će se dalje dešavati, opozicija je najavila promjene, a Dodik jačanje vlasti.