{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH

F
23.3.2013. u 17:03
0
8
Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH
0
Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH
Na Godišnjoj izbornoj skupštini Helsinškog komiteta u BiH, koja je održana danas u Sarajevu, za novog predsjednika izabran je Srđan Dizdarević, kojem su povjerenje ukazala 22 od 39 prisutnih članova Skupštine.
Dizdarevićevi protukandidati Vera Jovanović i Senad Pećanin dobili su po osam glasova.

Ovom prilikom Dizdarević je naglasio da u BiH odavno nije bilo gore stanje što se tiče ljudskih prava, te da u međunarodnoj zajednici odavno nije bilo manje sluha i manje podrške onima koji dižu svoj glas za zaštitu svakog pojedinca i građanina.

"Mislim da je značajno da u naredne dvije godine ovaj komitet radi na svom podmlađivanju. Činjenica je da sada moramo ući u jedan period u kojem će ljudi od 30 do 35 godina preuzeti na sebe breme u radu ovog tijela", naglasio je Dizdarević.

Naredna Godišnja izborna skupština ovog tijela će biti održana 2015. godine, a do tada dužnost predsjednika će obavljati Dizdarević.

Na današnjoj izbornoj skupštini izabrano je i šest članova Upravnog odbora, a to su Enver Kazaz, Duška Jurišić, Emir Habul, Almir Terzić, Vlatko Dolaček i Vedran Hadžović, dok će sedmi član, po funkciji predsjednika Helsinškog komiteta biti Srđan Dizdarević.

Ovom prilikom izabrana su i tri člana Nadzornog odobra kojeg čine Maksuma Topalović, Enver Murgić i Lazar Manojlović.

Članovi Skupštine usvojili su i plan rada Helsinškog komiteta za 2013 godinu, dok je za finansijski plan odlučeno da prije usvajanja treba biti urađena eksterna revizija Helsinškog komiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: