{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH

F
23.3.2013. u 17:03
0
8
Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH
0
Srđan Dizdarević novi predsjednik Helsinškog komiteta BiH
Na Godišnjoj izbornoj skupštini Helsinškog komiteta u BiH, koja je održana danas u Sarajevu, za novog predsjednika izabran je Srđan Dizdarević, kojem su povjerenje ukazala 22 od 39 prisutnih članova Skupštine.
Dizdarevićevi protukandidati Vera Jovanović i Senad Pećanin dobili su po osam glasova.

Ovom prilikom Dizdarević je naglasio da u BiH odavno nije bilo gore stanje što se tiče ljudskih prava, te da u međunarodnoj zajednici odavno nije bilo manje sluha i manje podrške onima koji dižu svoj glas za zaštitu svakog pojedinca i građanina.

"Mislim da je značajno da u naredne dvije godine ovaj komitet radi na svom podmlađivanju. Činjenica je da sada moramo ući u jedan period u kojem će ljudi od 30 do 35 godina preuzeti na sebe breme u radu ovog tijela", naglasio je Dizdarević.

Naredna Godišnja izborna skupština ovog tijela će biti održana 2015. godine, a do tada dužnost predsjednika će obavljati Dizdarević.

Na današnjoj izbornoj skupštini izabrano je i šest članova Upravnog odbora, a to su Enver Kazaz, Duška Jurišić, Emir Habul, Almir Terzić, Vlatko Dolaček i Vedran Hadžović, dok će sedmi član, po funkciji predsjednika Helsinškog komiteta biti Srđan Dizdarević.

Ovom prilikom izabrana su i tri člana Nadzornog odobra kojeg čine Maksuma Topalović, Enver Murgić i Lazar Manojlović.

Članovi Skupštine usvojili su i plan rada Helsinškog komiteta za 2013 godinu, dok je za finansijski plan odlučeno da prije usvajanja treba biti urađena eksterna revizija Helsinškog komiteta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: