{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srdačan doček premijerke RS u Vladi FBiH

21.5.2013. u 15:23
3
17
Srdačan doček premijerke RS u Vladi FBiH
3
Srdačan doček premijerke RS u Vladi FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, sa saradnicima, sastao se danas u sjedištu Vlade u Sarajevu sa delegacijom Vlade Republike Srpske na čelu sa predsjednicom Željkom Cvijanović, a u kojoj su bili i ministri finansija Zoran Tegeltija i industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.
U vrlo otvorenom i konstruktivnom razgovoru razmotrena su brojna pitanja vezana za saradnju dvaju entiteta, te za zajedničko djelovanje i usaglašavanje stavova po pitanju nastupa na državnom nivou.

Jedna od ključnih tema tokom razgovora bilo je rješavanje duga koji Birač iz Zvornika, u stečaju, ima prema kompaniji BH-gas. Obostrano je konstatovano da je neophodno zajedničkim naporima pronaći modalitete i riješiti ovo pitanje na prihvatljiv način, kako bi se, uz čvrste bankovne garancije, nastavila isporuka gasa novoformiranom preduzeću Alumina, čime bi bio omogućen nastavak proizvodnje.Među temama ovog razgovora našlo se i pitanje Elektroprenosa, zaštite domaće proizvodnje nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, indirektnih poreza i drugo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: