{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federacija BiH zainteresirana da učestvuje u izgradnji gasovoda Južni tok

F
2.4.2013. u 16:38
0
1
Federacija BiH zainteresirana da učestvuje u izgradnji gasovoda Južni tok
0
Federacija BiH zainteresirana da učestvuje u izgradnji gasovoda Južni tok
Direktor preduzeća BH-Gas Adnan Kreso istaknuo je danas da je Federacija BiH zainteresirana za sigurno snabdijevanje potrebnim količinama gasa koje će omogućiti realizacija projekta izgradnje kraka "Južni tok“ kroz Republiku Srpsku.
Ovo je saopćeno iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS-a, nakon razgovora resornog ministra Željka Kovačevića u Banjoj Luci s direktorom BH - Gasa d.o.o. Sarajevo Adnanom Kresom i v.d. direktora Gas Res d.o.o. Banja Luka Slobodanom Puhalcem o realizaciji projekta priključenja Republike Srpske na gasovod "Južni tok“.

Kovačević je istakao da se radi o izuzetno važnom projektu kako za Republiku Srpsku, tako i za Federaciju BiH.

"Osiguranjem potrebnih količina gasa za cijelu BiH, omogućit će se gasifikacija industrijskih zona i dodatna proizvodnja struje i toplotne energije iz gasa, a time i ubrzati ekonomski razvoj Republike Srpske, FBiH i Brčko Distrikta", istaknuo je ministar Kovačević.

On je podsjetio da je Brčko Distrikt u ranijim kontaktima već iskazao interes za uključenje u projekt izgradnje kraka gasovoda "Južni tok“ kroz Republiku Srpsku.

Jedna od tema današnjeg sastanka je bila i mogućnost rješavanja pitanja duga za preuzeti gas Fabrike glinice Birač a.d. Zvornik.

Na današnjem sastanku koji je održan u prostorijama preduzeća Gas Res dogovoreno je da će se naredne aktivnosti ostvarivati neposrednim kontaktima i saradnjom preduzeća Gas Resa i BH- Gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: