{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanska delegacija na prijemu u hotelu Evropa

3.11.2015. u 20:11
65
52
Srbijanska delegacija na prijemu u hotelu Evropa
65
Aleksandar Vučić, zajedno s delegacijom Srbije doputovao je u glavni grad BiH, a odmah nakon slijetanja na Međunardni aerodrom Sarajevo uputili su se prema hotelu Evropa gdje je organizovan prijem.
Srbijansku delegaciju su na Međunardnom aerodromu Sarajevo dočekali zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Na prijemu u hotelu Evropa prisustvuju članovi političkog života Bosne i Hercegovine. Između ostalih, tu su član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić i mnogi drugi.

Vučić je na večerašnjem prijemu zahvalio Denisu Zvizdiću na dobrodošlici i rekao da je za sve narode, Srbe, Bošnjake i Hrvate važna saradnje dvije zemlje jer je to poruka koju šalju prema Evropskoj uniji.

"Ono što je ključno i što je najvažnije je da se naši ljudi osjećaju bolje i da mogu da odavde odlaze u Beograd i da iz Beograda dolaze u BiH. Da to smatramo sasvim normalnim i da to svi želimo", kazao je Vučić.

Dodao je da Bosna i Hercegovina iz godine u godinu postaje važnija za Srbiju, posebno kada je u pitanju trgovinska razmjena.

Podsjećamo, prva zajednička sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije bit će održana sutra, 4. novembra, u Sarajevu nakon što je mjesecima prethodno najavljivana.

S te sjednice treba biti poslana poruka kvalitetne saradnje dviju prijateljskih i susjednih država, koje su jasno opredijeljene za evropske integracije, te žele bazirati odnose na razumijevanju, uvažavanju i pomirenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: