Za govornicom NSRS-a
498

Sramotna izjava! Dodik portal Klix.ba nazvao neprijateljskim medijem za RS

A. Dučić
Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik večeras je za govornicom NSRS-a demonstrirao do sada neviđeno obrušavanja jednog političara na slobodan i nezavisan medij. Dodik je, tako, obraćajući se poslanicima na posebnoj sjednici NSRS-a nazvao portal Klix.ba neprijateljskim medijem za RS!
Dodik se, naime, u jeku prepucavanja sa opozicionim poslanicima, a konkretno sa Igorom Crnatkom (PDP), dotakao dešavanja od 17. februara kada su čelnici klubova u NSRS-u pripremali famozne zaključke među kojima je i onaj o obustavi odlučivanja u institucijama.

Klix.ba je tog dana prvi objavio prijedlog zaključaka NSRS-a. Dodik je ovo iskoristio kako bi se večeras obrušio na opoziciju, ali i naš medij.

"Znate gdje sam vidio u kakvom mi ambijentu živimo i zašto s njima ne treba ništa raditi. Dogovorili smo zaključke i idemo da u svoje klubove to usaglasimo. Nismo se ni vratili za 15 minuta, Klix.ba je to objavio. Klix.ba, onaj isti Klix.ba koji je prikazao one rekreativce kako trče kroz Sarajevo, kako je Sarajevo slobodno. A iz Sarajeva je istjerano 150.000 Srba. To je taj Klix.ba. Ali ja nisam htio da govorim o tome jer sam htio da obezbijedim jedinstvo. Ali oni misle da ako ja šutim da su oni u pravu. Hoćete li da vam kažem ko je poslao? Mislite da ne znam. Provjerio sam, lako je to utvrditi. Dakle ovdje sjede najodgovorniji političari u vlasti i opoziciji, napravi se pauza od 15 minuta i oni neprijateljskom mediju šalju šta mi radimo. Neprijateljskom mediju za RS. E to su ti ljudi i to je njihov moral, a nama drže moralne pridike kako se ponašati", izjavio je Dodik za govornicom NSRS-a.

Večerašnje Dodikovo obrušavanje na naš portal nije prvo u nizu kada je riječ o njegovom odnosu prema medijima. Lider SNSD-a je, naime, poznat po tome da često napada medije i novinare koji kritički izvještavaju o dešavanjima u RS-u ali i BiH.

Urednički kolegij portala Klix.ba osuđuje sraman napad člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na nezavisni portal Klix.ba, koji je naposjećeniji u BiH. Naš portal je poznat po tome što objektivno u službi građana izvještava o političkim i drugim događajima.

Stoga, poručujemo da nismo neprijateljski medij ni prema jednom entitetu već medij koji objektivno radi u interesu svih građana BiH. Istovremeno, odlučno odbacujemo napade i optužbe Milorada Dodika.