{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SPUS negoduje zbog smanjenja sredstava za visoko obrazovanje

F
8.2.2013. u 10:52
18
2
SPUS negoduje zbog smanjenja sredstava za visoko obrazovanje
18
SPUS negoduje zbog smanjenja sredstava za visoko obrazovanje
SPUS
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) izražava negodovanje povodom Nacrta Budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu kojim je je predviđeno izdvajanje 25 posto manje sredstava za obrazovanje nego u 2012. godini.
"Nakon sastanaka s predsjednicima asocijacija studenata i članovima Senata Univerziteta u Sarajevu odlučni smo u namjeri da zajedničkim snagama utječemo na promjenu te odluke", navode iz SPUS-a.

Smatraju da će "posljedice tog neodgovornog odnosa vlasti prema obrazovanju i mladima rezultirati vjerovatno i povećanjem školarina i smanjenjem kvaliteta nastave na Univerzitetu u Sarajevu, što je za SPUS i studente potpuno neprihvatljivo".

"Smatramo da Vlada ne smije gubitke pojedinih javnih preduzeća pokrivati iz budžeta planiranog za visoko obrazovanje. Svaka priča o školarinama prihatljiva je samo kroz ozbiljne i planirane dijaloge koji će imati za cilj pronalaženje realnih rješenja i koji će jasno definirati cijenu studija po studentu na svakom fakultetu Univerziteta u Sarajevu", navodi se u saopćenju SPUS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: